Dit is waarom vrouwennetwerken belangrijk zijn en zo krijg je het

Netwerken is onmisbaar om stappen te maken in jouw carrière. Zeker geliefde banen in de mode, media of in het bedrijfsleven zijn gewild en soms helpt een gun factor jou om op de juiste plek te komen. En er zijn mensen die je verder helpen, of gatekeepers . Onder deze laatste noemer verstaan wij kennissen, collega’s of ‘vrienden’ die je klein houden.

Want in het leven werkt het gewoon zo! Er zijn mensen die jou de wereld gunnen en mensen die handelen vanuit afgunst, jaloezie of onzekerheid. Je hebt het vast al meegemaakt: er komt een prachtige kans voorbij en jij wil deze met beide handen aangrijpen. Er zullen mensen zijn die zeggen: “dat is veel te hoog gegrepen” en mensen die zeggen: “natuurlijk lukt jou dat”. Dit laatste is vele malen motiverender. Wanneer je een sterk en betrouwbaar netwerk om je heen hebt, zul je veel vaker een motiverende boodschap krijgen of zelfs een kans, dan wanneer je dit niet hebt.

Het belang van een netwerk

Het hebben van een netwerk vergroot de kans om als persoon te groeien. In de afgelopen jaren hebben wij een mooie groep vrouwen om ons heen verzameld die stuk voor stuk inspireren en motiveren. Soms zijn dit collega’s uit het vak of juist een exclusieve community met smaakgenoten. In ieder geval zijn het mensen die jou iets gunnen. Die open en eerlijk delen wat ze verder heeft gebracht. Die willen geven in plaats van dingen voor zichzelf houden. Mensen binnen jouw netwerk zorgen voor nieuwe contacten, meer kennis en unieke kansen. Door een netwerk kom je eerder bij een baan terecht waar je al jarenlang zo hard voor knokt. Of krijg je eindelijk de kans om dé onderneming te starten die je zou willen.

Hoe netwerk je?

Zoals we al schreven komt jouw netwerk soms per toeval op jouw pad. Alleen is dit lang niet altijd het geval. Sterker nog: het kan zelfs zijn dat jij je best wel alleen voelt ondanks veel vrienden en familie om je heen. Ze snappen jouw ambities en doelen niet. Vinden je een dromer of niet met beide benen op de grond staan. Wanneer je dit merkt, dan zou je een professioneel netwerk kunnen overwegen met like-minded vrouwen. Ondernemers, creatievelingen en go-getters die allemaal een doel nastreven. Die groot denken. Er zijn genoeg vrouwennetwerken in Nederland waar ook jij je bij aan kunt sluiten en wij noemen er drie.

Drie vrouwennetwerken waar je bij wilt horen

 

TEN Women

TEN Women is een netwerkclub voor ondernemende vrouwen met als missie verbinden door diepgaande en betekenisvolle gesprekken. Wanneer je je aansluit bij TEN Women krijg je toegang tot de maandelijkse netwerk events en steek je veel op van de experts die talks hosten. Ook aan de innerlijke vrouw wordt gedacht en je krijgt toegang tot wellbeing evens waardoor je op kunt laden. Last but not least: ieder jaar zijn er TEN Portrait shoots waarna je op een professionele manier op de plaat staat.

Harpers Bazaar Business club 

Met meer dan 500 members verbindt de Harpers Bazaar Business club ambitieuze vrouwen in Nederland. Be part of something bigger. Van designers tot coaches en architecten tot psychologen. Iedereen gunt elkaar wat en heeft iets te bieden. En sinds maart dit jaar is er een heuse online community waar gelijkgestemde vrouwen elkaar kunnen volgen, zich kunnen presenteren en in de agenda zien wanneer er evenementen plaatsvinden. Denk aan interessante talks of netwerk borrels. Alles op één plek, dus zelfs met een volle agenda mis je niets!

IVY Business club 

Een andere mooie manier om te netwerken is door eens wat vaker bij een co-working space te werken. IVY Office in Hilversum (aan de Gijsbrecht van Amstelstraat, de leukste straat) heeft een eigen business club. Er is een gezamenlijke app waarin je elkaar om advies kunt vragen. Zo krijg je nog eens een klus omdat iemand anders een grafisch designer of copywriter zoekt. Ook zijn er vrijmibo’s, ontbijtjes om samen de week te starten en kun je jezelf als ZZP’er ook verwennen met een heel fijn kerstpakket.

Een netwerk kan voelen als een warm bad, zeker als je voor jezelf werkt. Schroom daarom niet om te onderzoeken welke manier van netwerken bij jou past!

Schrijf je in voor de Veuve Clicquot Bold Woman Awards 2024!