6 tekenen dat het tijd is om je leven te veranderen

Kijk jij ook iedere maandag weer uit naar het weekend? Dan is het waarschijnlijk tijd om je leven te gaan veranderen. Dit zijn de vijf tekenen dat het tijd is voor verandering…

1. Je leeft voor je vakantie
Al je vakantiedagen zijn voor het einde van het jaar al op en je bent nooit écht tot rust gekomen. Typisch gevalletje van leven voor je vakantie. Vakantie staat voor rust en vrijheid, maar hier is stiekem geen ruimte voor door de druk van je werk. Na een week vakantie, kan jij net pas lekker slapen. Twee weken minimaal is nodig om je echt los te maken van je werk. Maar ja, wie kan er meerdere keren per jaar twee weken op vakantie? Heeft je portemonnee het niet lastig, dan zijn het vaak wel de vakantiedagen. Herkenbaar? Tijd om je leven te veranderen…

2. Je bent totaal niet bezig met je eigen prioriteiten
Waar wordt jij eigenlijk happy van? Wat zijn jouw dromen en ambities? En in hoeverre komen deze terug in jouw leven? Als het antwoord ’te weinig’ is, dan is het tijd voor verandering.

3. Je hebt geen idee wat je passie is en ook geen tijd om dit te onderzoeken
Dit vaak gaat gepaard met chronisch moe zijn en lusteloos voelen. Je vrije tijd spendeer je vaak op de bank met een slecht tv programma, omdat je zo moe bent dat zelfs iets leuks doen al te veel energie kost. Als dit is waarin jij je herkent, ga ja ajb heel snel je leven veranderen! Het leven is veel te mooi om te verpieteren als een zoutzak op de bank. En geloof me, alles wat jij wil is mogelijk. Maar je moet de mogelijkheid wel voor jezelf creëren.

4. Je bent vaak jaloers
Iedereen heeft het altijd leuker, mooier, spannender, beter, dan jij. Mooiere kleren, toffere vakanties, leuker werk…. Jaloezie komt vanuit ontevredenheid (en onzekerheid). Ga eens bij je zelf na, waar je ontevreden over bent. En kijk eens of je dit kan veranderen in iets positiefs.

5. Je bent een gewoonte dier
Je voelt je veilig in je habitat en ook al ben je niet heel erg blij, alles is wel prima zo. Je werk is wel oké, je huis is wel oké, je sociale leven is wel oké, wellicht is zelfs je partner wel oké… HALLO EVEN WAKKER WORDEN! Je gaat toch niet genoegen nemen met ‘wel oké’?! Ook al wil ik graag in reïncarnatie geloven, dit leven leef je maar een keer. Doorbreek je patroon en jaag je dromen na. Volg je hart!

Lees ook: Waar ben ik mee bezig?