6x de allerfijnste herfstuitstapjes en events in Nederland

Soms wil je even de deur uit. Cultuur snuiven, netwerken of je laten inspireren. In de herfst is er héél veel te doen in Nederland. Dit zijn de allerfijnste herfstuitstapjes en events op een rij.

Want zeg nou zelf: soms is het héél fijn om je te mingelen onder de mensen, je te laten inspireren en voldaan weer huiswaarts te keren. Deze herfstuitstapjes zijn een perfect uitje die je alleen of met iemand onderneemt.

Lees ook: Le Barn is de perfecte slow escape vlakbij Parijs. 

Bold Woman Conversation van Veuve Clicquot

Een fijne bijeenkomst waar leading woman, denk aan hoofdredacteur Yeliz Çeçik van Vogue en Elza  Wandler van het modemerk Wandler, in gesprek gaan over onderwerpen als diversiteit en ongelijkheid tijdens het ondernemen en hun tips and tricks voor succes delen. Een aanrader en er zijn tien plekken te verdelen voor geïnteresseerden! De locatie, Pillows Hotel in Amsterdam, is ook zeer de moeite waard. Meld je hier aan. 

Dinsdag 17 oktober, 15.30, Pillows Hotel in Amsterdam

De Nationale Kunstdagen

Kunst kijken prikkelt de creativiteit en de Nationale Kunstdagen is een plek bomvol schilderijen in olieverf, acrylverf of aquarel, maar ook beelden in hout, brons en steen. Er is ook fotografische kunst te zien of keramiek. Voor ieder wat wils!

Doordat kunstenaars zélf hun werk exposeren, kunnen geïnteresseerden in een spontaan praatje meer te weten komen over de visie en werkwijze van de makers. Indien verliefd geworden op het werk, is het vaak tegen een heel schappelijke prijs direct mee naar huis nemen.Gaat dat zien.

18 – 19 november Evenementenhal Gorinchem

Affordable Art Fair

Nog zo’n plek waar betaalbare kunst volop getoond wordt, is de Affordable Art Fair. Inmiddels een bekend en geprezen kunstevenement in Amsterdam.

Meer dan 70 prestigieuze Nederlandse en internationale galeries tonen werk van levende kunstenaars, zowel opkomend als gevestigd.

Affordable Art Fair, 1 t/m 5 november, Kromhouthal Amsterdam

Singer museum

Het Singer museum in Laren heeft weer veel mooie exposities en voorstellingen op de planning staan. Zo zijn wij erg benieuwd naar de expositie: Tonia. Model en activiste die van 17 oktober 2023 tot 17 maart 2024 te zien zal zijn. Het is voor het eerst dat Singer Laren niet een kunstenaar, maar een model (en hele inspirerende vrouw) centraal zet: Gesina Antonia Milgens (1881-1932) – later bekend als Tonia Stieltjes. Ook de voorstelling van Igone de Jongh op 17 november, Beauty Persist belooft een beeldschone uitvoering te worden.

Meer weten? De hele agenda vind je op de website van Singer Laren. 

Erwin Olaf in het Groninger Museum

Het Groninger Museum bezit een groot aantal werken van de op 20 september overleden fotograaf Erwin Olaf. Hij werd maar 64 jaar. Vanaf 10 oktober kun je een aantal van zijn prachtige foto’s bewonderen.

Dutch Design Week 2023 in Eindhoven

Designstad Eindhoven viert ieder jaar weer de vele creatieve ideeen en visies. Vaak futuristisch en tot de verbeelding sprekend. Van 21 tot 29 oktober is er een programma om niet te missen.

Welke herfstuitstapjes zijn we nog vergeten?