5 x shoppen in de 9 straatjes, Amsterdam

Vroeger maakte je mij blij met een toertje door de Kalverstraat, inmiddels vermijd ik deze plek en struin ik liever door de 9 straatjes. Hier vind je de leukste winkels in Amsterdam. Omdat ik om de hoek woon, kom ik er elke week!

Velours
Deze winkel! Als ik binnenkom weten ze wie ik ben… vooral vorig jaar hebben mijn vriend en ik hier groots ingeslagen. Van Wouters & Hendrix ringen tot Weejun Penny loafers. Al het goede komt bij Velours vandaan. Ze hebben al mijn favoriete merken zoals het beeldige Ganni en Wood Wood.
velours
Velour, Huidstraat 14

Envii
Is de new kid in town. Envii in de Hartenstraat is de eerste Europese winkel van het Deense modemerk. Anne Munk, oprichtster van Envii vond Amsterdam de meest logische stap voor een nieuwe winkel aangezien er veel overeenkomsten zijn tussen vrouwen uit Kopenhagen en Amsterdam. Beide erg stijlvol dus. In iedere collectie zie je veel prints en de stijl kun je omschrijven als vrouwelijk, speels met een vleugje sport. Wij geloven dat deze winkel binnen no-time vol staat met meisjes met smaak.

Envii

Beeld: Envii


Envii, Hartenstraat 9

Essentiel Antwerp
Als je dan toch bij Envii bent, moet je aan de overkant bij Essentiel Antwerp binnenwippen. Hier vind je mode met een knipoog. Kekke print combi’s en gekke tasjes. Kwalitatieve mode voor als je écht iets bijzonders zoekt. I love Essentiel!

essentiel

Beeld: Essentiel


Essentiel Antwerp, Hartenstraat 8

Nuvo-Niche
Het Instagram account van deze shop is hebberigmakend en steeds als ik iets voorbij zie komen, ren ik naar deze winkel. Nieuwe items vliegen in een rap tempo de winkel weer uit dus je moet er als de kippen bij zijn. Ze verkopen verschillende niche merken en brands uit het buitenland. Voor ieder wat wils.

Beeld: Nuvo-Niche

Beeld: Nuvo-Niche


Nuvo-Niche, Prinsengracht 232

PS Petit Salon
Een fijn stukje Amsterdam vind je in de Oude Spiegelstraat waar je tussen Rika en Acne in de Petit Salon vindt. Zoals de naam het als zegt: het is een petieterige boetiek waar je designer vintage scoort. De muziek staat altijd hard en de collectie is altijd up-to-date. Geen verjaarde of versleten items, alleen parels! Daar betaal je dan ook iets meer voor dan bij de gemiddelde tweedehands zaak maar hier rondneuzen is zeker de moeite waard.

Petit Salon

Beeld: PS Petit Salon


PS Petit Salon, Oude Spiegelstraat 10