5 dingen in het verkeer waar je als hoogsensitief persoon een hekel aan hebt

Hoog sensitieve personen kunnen zich goed concentreren en zeer gefocust bezig zijn met iets. Dit is handig als je bijvoorbeeld aan het autorijden bent. Jouw concentratie en snelle waarneming zorgen ervoor dat je goed bent in anticiperen en dit is erg handig in het verkeer. Jij bent dus absoluut geen gevaar op de weg maar soms word je er gruwelijk onrustig van.

1. Je bent de meest irritante bijrijder
Omdat jij dingen snel ziet, neem jij ze eerder waar dan een ander. Dit resulteert vaak in paniekerig gedrag waarbij je het niet kunt laten om de bestuurder te waarschuwen. De godganselijke autorit gaat ongeveer zo: “Pas op…” “Het is groen!” “HO!” of “Rij alsjeblieft iets zachter…” Probeer je een beetje in te houden want op een irritante bijrijder zit niemand te wachten.

2. Je háát autorijden in de stad
Serieus. Al doe je er een uur langer over… als je autorijden in de stad kunt omzeilen, pak je liever de trein. In de stad is het altijd chaos. Er wordt te vaak getoeterd, toeristen steken over op momenten dat het niet kan en blijven stil staan bij een zebrapad terwijl ze moeten lopen en fietsers zijn al helemaal onvoorspelbaar. Oh.. en dan heb je ook nog taxi’s die met de snelheid van een raket door de stad racen. ASO!

3. Toeteren is not done
Of je nu zelf de auto bestuurt of ergens fietst… je háát het als er weer zo’n ongeduldig type op z’n claxon drukt. Is dat nu nodig? Vroeger al had jij er al een pesthekel aan als jouw fietsmaten onderweg naar de middelbare vrachtwagens uitlokte om te toeteren, dit is tegenwoordig niet anders. Je schrikt áltijd.

4. Motormuizen zijn niet je ding
Niet alleen honden hebben een geluidsangst voor zware optrekkende motoren, hoogsensitieve personen hebben hier net zoveel last van. Sneue figuren die de drang voelen om zoveel mogelijk lawaai te maken zorgen voor het akoestische equivalent van zinloos geweld. Steeds als het gebeurt, zak jij het liefste door de grond.

5. Opgejaagde mensen
Het verkeer op zich kun jij best handelen, het zijn alleen de opgejaagde types, de hittepetitte of de onrustzaaiers die ervoor zorgen dat jij je niet op je gemak voelt op de weg. Als je niet snel genoeg optrekt bij een stoplicht beginnen ze hevig te gebaren en ze laten daarbij hun toeter niet onberoerd. Fietsers kunnen er ook wat van… ze bellen alsof hun leven er van af hangt als ze niet rap genoeg voorbij kunnen en hebben een jargon van grof taalgebruik waar je ‘u’ tegen zegt. Dan hebben we het nog niet over de grijnzige chauffeurs van grote voertuigen die doen alsof ze alleen op de wegzijn. Bedankt voor deze onrust op de weg.

Dit herkennen hoogsensitieve mensen in de zomer.