12 dingen die niemand je vertelt wanneer je een trouwjurk gaat kopen

Je vriendinnen zijn laaiend enthousiast en je moeder zit front-row in iedere bruidszaak. Want na het aanzoek wordt het vrouwelijke deel van jouw familie en vrienden helemaal wild als het op de trouwjurk aankomt. Iedereen wil mee en iedereen heeft een mening…

1. De jacht naar een trouwjurk is mega vermoeiend
Omdat je zo’n jurk maar één keer in je leven koopt, wil je het goed doen. Maaarrr… je moet ook binnen het budget blijven en je voelt je verplicht om je familie en vrienden bij de aankoop te betrekken. Dan blijkt dat smaken enorm verschillen, dus probeer jij beleefd jouw voorkeur uit te spreken. Ondertussen heeft de verkoopster ook een duidelijke mening – vermoeiend! – en ben jij het zó beu dat je zonder jurk weer huiswaarts keert.

2. Je faalt niet als je met lege handen thuiskomt
In sommige bruidswinkels voel je je verplicht om niet zonder jurk de deur uit te lopen. Er hangt zo’n exclusief sfeertje en de verkoopster zegt het zelfs: “wat je ook zoekt, wij hebben het hier”. Na drie jurken kom jij erachter dat dit toch niet jouw winkel is. Maar ja, je vriendinnen hebben speciaal een dag vrij genomen, je moeder was drie uur onderweg, dit kun je toch niet maken? Geloof ons: dat kun je wel. Als je met lege handen de deur uitloopt is er niemand die jou dat kwalijk neemt, het gebeurt regelmatig dus schaam je niet!

3. Niet iedereen krijgt dat magische gevoel bij DE jurk
Voor sommige vrouwen zijn er belangrijkere dingen dan jurken… schoenen misschien?

4. DE perfecte jurk bestaat niet
Je kunt meerdere jurken passen die er allemaal prachtig uit zien. Welke kies je dan? Als je geen knopen doorhakt zal de zoektocht eeuwig duren en dat is dodelijk vermoeiend.

5. Jouw hoge verwachtingen bij een jurk kunnen flink tegenvallen
Op foto’s is dit DE superspecialejurk die jij het allermooiste vindt, als jij hem aantrekt is het opeens een soepjurk.

6. De pasvorm is sowieso een ding
Want alle jurken die jij aanwijst, zitten voor geen meter. In de mermaid dress lijk jij net een worst, de flinke rok maakt jou nog flinker en ergens in die strapless jurk zweven jouw borsten.

7. Je moet de jurk laten vermaken
Dit brengt je aan het twijfelen… want stel je eens voor: deze jurk wordt speciaal voor jou vermaakt en dan vind je hem alsnog niet mooi, dan is er geen weg meer terug.

8. Eigenlijk wil je maar één jurk…
Maar die is onbetaalbaar

9. Dus heb jij je zinnen gezet op een goedkopere kopie
Alleen ben je daar nu al een half jaar geobsedeerd naar op zoek.

10. En dan heb je hem!
Om vervolgens van je familie te horen te krijgen dat je er wel een beetje dik in lijkt.

11. Spijt!!
Treur niet! Spijt hoort erbij… omdat er zoveel keuze is, ga je logischerwijs twijfelen. Maak je geen zorgen… je hebt deze jurk niet in een bevlieging gekozen. Heb je jaren later nog steeds spijt? Tja… dan heb je om de een of andere – financiële? – reden toch de verkeerde jurk gekozen.

12. Als jij hem maar gekozen hebt…
En niet je moeder, je schoonmoeder, je zus, je schoonzus of je vriendinnen.

Lees ook: meisje van vier draagt de trouwjurk van haar overleden moeder.