11 sappige feitjes over zoenen

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent, zoenen! Het liefste zo lang mogelijk. Toch zijn er wel een aantal dingen die je moet weten over zoenen. Feitje nummer 9 is bijvoorbeeld wel een heel interessant weetje!

1. Het woord kus komt van het oud Duitse woord kussijanan of kuss. Wat waarschijnlijk slaat op het geluid dat zoenen maakt.

2. Je lippen zijn honderd keer gevoeliger dan je vingertoppen. Zelfs je private parts zijn niet zo gevoelig als je lippen. Des te meer reden om je lippen vaker te gebruiken!

3. Twee derde van de mensen draaien hun hoofd naar rechts als ze zoenen.

4. Tijdens het zoenen wissel je tussen de tien miljoen en een biljoen bacteriën uit.

5. De langste zoen ooit bekend, duurt eenendertig uur dertig minuten en 30 seconden. Dit record is neergezet in Londen op 5-6 juli 2005.

6. Tijdens het tongen gebruik je vierendertig spieren in je mond. Dit terwijl je bij een “normale” zoen maar twee spieren gebruikt.

7. Volgens de Romeinen zijn er drie verschillende zoenen:

  • Osculum = een kus op de wang
  • Basium = een kus op de mond
  • Savolium = een gepassioneerde kus

8. Met een passievolle kus verbrand je ongeveer 6.4 calorieën. Even goed doorzoenen kan dus helpen bij je work-out ritueel.

9. Het is mogelijk voor een vrouw om een orgasme te krijgen door te zoenen. Even goed oefenen, maar dan heb je ook wat!

10. Zoenen is goed voor je tanden. Doordat je tijdens het zoenen meer speeksel aanmaakt, voorkom je de aanmaak van plak.

11. De X die mensen vaak aan het einde van een bericht zetten, staat voor de twee lippen die elkaar raken. Nooit geweten!

Lees ook: Enfait helpt je aan de meest originele Valentijnskaart