10 x De Beste Brunchplekken in Gent

De laatste keer dat ik in Gent was, liep ik nog in skatebroeken en had ik een zeer indrukwekkende afro-pony. Tijd voor een nieuwe kennismaking! Het is 30 graden als ik in de Thalys richting Antwerpen stap. Wat mij betreft perfect weer voor een zonnige citytrip, het kan me niet warm genoeg zijn! Ik heb zoveel leuke adresjes verzameld in deze waanzinnig mooie en gezellige stad, dat ze niet in 1 post passen. Dit is deel 1 met: 10 x De Beste Brunchplekken in Gent.

SAMSUNG CSC Processed with VSCO with m5 preset

1. Mima | Oudburg 90
Deze supermooie, bohemian-chique hotspot is nog niet zo lang open. Je kunt hier Marokkaans ontbijten/ brunchen/ lunchen met verse muntthee, fingerfoods, hartige pannenkoekjes, speculooskoffie, cheesecake, granola met fruit en gebakjes. Er zijn ook leuke spulletjes voor in je huis te koop.

Simon says

2. Simon Says | Sluizeken 8 Koffiebar
Eetcafé en B&B gerund door 2 Britten in een prachtig, kleurrijk, monumentaal pand uit 1904, met een enorm terras en 2 kamers waarin je kunt overnachten.

3. Barista | Meerseniersstraat
Vlakbij de Zuivelbrug. Misschien wel de lekkerste koffie die ik heb gedronken in Gent. Gebak & brood uit een biologische bakkerij, focaccia’s, soep, sandwiches & croques. Yummmm!

4. Stek | Nederkouter 129
Ontbijt, lunch, koffie, kunst en de mooiste kamerplanten. Je kunt hier ook terecht voor heerlijke açaibowls en bijzondere, biologische frisdranken met o.a. basilicum.

la botaniste

5. Le Botaniste | Hoornstraat 13
De eigenaar van deze vegetarische en vegan hotspot heeft zijn eigen wijngaard in Frankrijk. Dus je kunt hier, naast alle heerlijke salades en sushi, ook terecht voor biologische Vino Therapy. Wijn is sowieso de beste therapie. Voor alles. Dus.

madam bakster
6. Madam Bakster | Brabantdam 142
Eigenaresse Laura viel 30 kilo af, maar wilde wel taartjes en desserts blijven eten. Begrijpelijk. Ze verzon haar eigen vegan, guilt-free variaties en maakt zelf amandel- en hazelnootmelk. Mijn favoriet is de avocadotaart met citroen!

7. De Superette ( do tm zo ) | Guldenspoorstraat 29
In 2015 verkozen tot beste, nieuwe restaurantconcept van België. Te gekke plek voor ontbijt, brunch/ lunch of diner. In deze bakkerij bakken ze het brood in houtovens. Kies voor een bijzondere optie zoals de pompoencake met burrata, honing en kweepeer!

Kijk voor de rest van de lijst op www.littlewanderbook.com

Je kunt Little Wanderbook ook volgen op Instagram & Facebook!