10 redenen waarom single zijn met de feestdagen prima is

Sommige singles zien als een berg tegen de donkere wintermaanden op. Deze maanden zijn een reminder voor het feit dat je ‘alleen’ bent. Je hebt heus wel plannen, maar laat die plus one nog maar even voor wat het is. Met oud en nieuw kijk je schichtig om je heen wie er al beschikbaar is voor de beste wensen en bij het kampvuur zit jij alleen – met dekentje -.

31 dingen die je herkent als jij het echt altijd koud hebt

Nou singels, zo treurig is het allemaal niet! Stop met focussen op het feit dat je alleen bent en maak een plan. Dan zijn de wintermaanden alles behalve eenzaam en kan het nog wel eens héél knus worden!

1.Quality time
YES! Als het even kan neem jij juist extra vrije dagen rondom de feestdagen. Je hebt absoluut geen zin om de deur uit te gaan, maar wel om uren te badderen, dat ene boek in een ruk uit te lezen of om flink te huishouden in je kledingkast.

2. Eindelijk heb je écht tijd voor familie
Je hebt het druk, druk druk. Een familiebezoek is zeldzaam of vluchtig. Maar met kerst is het écht thuiskomen, je voelt je weer even kind. Want ook al ben je al jaren het huis uit, je oude krakkemikkige bed staat nog altijd op jou te wachten.

3. Je hebt tijd voor een marathon van je favoriete serie
Gewoon fijn!

Tranen! De nieuwste John Lewis kerstcampagne is hier!

4. Mingle met je single vriendinnen
Je hebt er vast wel een paar die ook single zijn. Samen is het nóg leuker om die serie in een ruk uit te kijken of om toch nog even de kroeg in te duiken. Het is natuurlijk ook knus om bij je niet single vriendinnen aan te sluiten, er is vast wel ergens plek voor jou!

5. Je hebt véél minder verplichtingen
Kerst is fijn omdat het gezellig is, met eten in overvloed, maar vooral omdat je vrij bent. Dat vrij zijn is voor mensen met een relatie niet van toepassing. Die moeten al maanden voor de kerst beginnen met plannen om de vrije dagen tussen twee families te verdelen. Dus ben maar blij dat je geen schoonfamilie hebt waar je brak de tweede kerstdag door moet brengen.

6. Opeens ontpop jij je tot keukenprinses
Normaal kook je nooit omdat je simpelweg geen tijd hebt. Dus al die inspiratie die jij een jaar lang opkropt komt er met de feestdagen uit! Daar is iedereen héél blij mee.

7. Er zijn heel wat wilde feesten
Waar jij natuurlijk bij bent! Na het kerstdiner trek jij jouw stoute schoenen aan en dans jij tot in de late uurtjes.

8. Onder de mistletoe mag jij zonder pardon gekust worden
Op die feesten lopen heel wat kerstige mannen! Als jij onder de mistletoe gaat staan heb jij een grote kans dat een van deze exemplaren jou kust.

9. Uitslapen? Geen probleem
Al dat gefeest is natuurlijk erg vermoeiend, jouw bed is dan ook je beste vriend op tweede kerstdag of nieuwjaarsdag. Niemand die daar wat van zegt, want je hoeft nergens heen!

10. Je hoeft minder cadeaus te kopen
Het is een groot feest in december en je bent bijna verplicht om tientallen cadeaus voor anderen te kopen. Pijnlijk voor je portemonnee en zonde van je kostbare tijd! Als je kerst alleen viert heb je stukken minder verplichtingen en doe je waar jij zelf zin in hebt. Ben jij niet van de cadeaus? Prima!