Hotspot Alert | Vincenzo’s Osteria Den Haag

Laat je ‘Vincenzo’s’ in Den Haag vallen, dan zal je al snel horen: ‘Oh, daar waar ze die ovenheerlijke pizza’s hebben, m’n favoriet!’ Nu wil het geval dat de mannen achter deze toko – de half Italiaanse Vincenzo Kramer en Yaron Menneken – ook iets met die andere veelbegeerde Italiaanse ‘p’ wilden doen. Pasta. En zo werd een idee realiteit. Vincenzo’s Osteria, ciao.

Je lievelings ‘P’ eet je bij Vincenzo’s Osteria 

Met Google Maps in de hand, liepen we in zo’n 20 minuten van Den Haag CS naar deze semi-nieuwe spot in oh oh Den Haag. Gesetteld in een knusse buurt liepen we binnen bij Vincenzo’s. De pizzeria. De definitie van gezelligheid lijkt hier z’n oorsprong te hebben liggen. De grap was, dat we niet bij de pizzeria, maar bij de osteria moesten zijn. Laat dat nu de overbuurman zijn. Net wat meer een restaurantsetting waar lang getafeld kan worden. Geen clichématige Italiaan. Robuuste houten tafels. Azuurblauwe tegels. Goudgele accenten. Hier ga je naartoe voor een aperitief, antipasti of…PASTA! En dan niet zoals nonna ‘m zou maken, maar juist authentieke recepten met een Haagsche twist van de twee horecaondernemers.

Waan je in de zevende Mediterrane hemel 

Dat klinkt misschien wat overdreven, maar geloof mij bij Vincenzo’s Osteria eet je echt héél erg lekker. Ik weet zeker dat rasechte Italianen hier zelf ook graag komen tafelen. Kan niet anders. Je proeft de kennis van en liefde voor pasta. Vincenzo vertelde dat hij de Italiaanse klassiekers van di mama al op jonge leeftijd heeft geleerd. Hartstikke lekker, maar hij wilde het in de Osteria net wat anders doen. Dus geen burrata tussen frisse tomaatjes, maar een lik wortelcrème. Telkens net even wat anders dan de gebaande Italiaanse paden.

Een kleine greep van de menukaart: polenta friet, melanzane met aubergine, ravioli met schelpdieren, oesters. Mega lekker! En wil je indruk maken op je date of gewoon zin in wat spektakel? Kies dan voor hét pronkstuk van de menukaart: pappardelle met truffel uit een grote – wat zeg ik, gigantische – Parmigiano. Wat een charmeur is dat! Wat trouwens voor de keuzestressers onder ons ideaal is, zijn de halve porties die besteld kunnen worden. Kan je lekker mix en matchen. Zoals de Italiaanse traditie betaamt, sluit je je avond tafelen af met…tiramisu. Ook wel het toetje der toetje voor sommigen. Als klein menneke leerde Vincenzo van moeders al hoe hij deze ladykiller op tafel kon toveren. Een dessert volgens di mama’s recept. Een must-try.

Vincenzo’s Osteria, een warme plek waar je het niet kan laten bij één avondje op de Haags-Italiaanse tour. Je hebt zojuist je nieuwe adres voor ‘la bella vita’ gevonden!