Zo houd jij je voeten slipperproof! 7 eenvoudige tips

Hoewel de zon misschien niet iedere dag tevoorschijn komt in de zomer, zijn mijn voeten daarentegen wel altijd open en bloot zichtbaar in mijn hakken. Voor iedereen. IE-DE-REEN. Nu kan ik zeggen dat ik best aardige voeten heb. Fijn van stuk en geen lange of kronkelende tenen. Maar toch, voeten blijven onfraai. Hoe dan ook er is geen excuus voor onverzorgde pootjes.

Geld voor een maandelijkse pedicure hebben we niet allemaal. Niet erg! Na een professionele oppepper – voor een goede basis – kun je met deze zeven eenvoudige tips best een tijdje genieten van die verzorgde voeten. Lees je mee?

1. Neem je eigen nagellak mee
Je weet namelijk nooit hoe lang dat potje al in de salon staat. Hoe ouder de nagellak, hoe groter de kans dat het afbladdert. Plus, je hebt meteen de goede kleur in huis om enige schade van afgebrokkelde lak te repareren – want: lelijk!

2. Top je topcoat
Breng om de paar dagen een extra laagje topcoat aan. Het houd je nagels glanzend en beschermd die mooie kleur. Zorg er wel voor dat je goed met het borsteltje langs de randen gaat. Daar laat de lak namelijk als eerste los.

Lees ook: Zo stop je voor eens en altijd met nagelbijten

3. Verander van schoenen na je pedicure
Om nog iets preciezer te zijn: vermijd vooral dichte schoenen in de uren direct na je behandeling. Zo heeft de lak voldoende tijd om uit te harden. Probeer daarna je open en dichte schoenen regelmatig af te wisselen. Constante blootstelling aan de elementen kan er ook voor zorgen dat je prachtige voetjes – én nagels – sneller aftakelen.

4. Wees voorzichtig met water
Vooral direct na de pedicure. Je nagellak voelt dan wel droog wanneer je de salon uitloopt, het duurt eigenlijk maar liefst twaalf uur voordat het volledig is gehard. Whut? Opletten dus, anders is alles voor niets geweest.

5. Scrub regelmatig
Regel een puimsteen of vijl en ga daar eens mee langs je voetzolen. Doe dit een paar keer per week na het douchen. Dit houd je voeten zacht.

6. Blijf gehydrateerd
Voeg een paar druppel olie toe op je nagels om ze zo goed gehydrateerd te houden. Dat voorkomt namelijk losse velletjes en droge nagelriemen. Zelfs de felste rode nagellak lukt het namelijk niet om de aandacht af te leiden van schilferige tenen.

7. Sla de geurende lotions over
Jup, we hebben inderdaad net gezegd dat je jouw voeten moet hydrateren, maar blijf wel uit de buurt van zwaar geparfumeerde formules. Die doen meer kwaad dan goed. Waarom? Ze kunnen je lak vervormen én ervoor zorgen dat het los laat. Niet oké.

Lees ook: Tenen zijn een spiegel van de ziel