Zien: documentaire over de Nederlandse mode ontwerper Dries van Noten

Dit is de enige documentaire die ooit over Dries zal verschijnen en jij wilt hem zien. Documentairemaker Reinier Hilzemer volgde de ontwerper een jaar lang op de voet en vereeuwigde hem op zijn werk en tijdens zijn privéleven. In de documentaire zie je hoe de waanzinnig mooie collecties van Dries tot stand komen. Dit creatieve proces begint allemaal in het hoofd van de designer.

Voor zijn collecties gaat hij aan de slag met prachtige stoffen, borduursel en prints. Dit is een documentaire die iedere modeliefhebber MOET zien. Vooral omdat het heel bijzonder is dat Dries nog steeds onafhankelijk kan bestaan in een veranderlijke, snelle modewereld waarin modehuizen elkaar de markt uit concurreren en hun merken uitbreiden met cosmetica en parfum.

Je kunt de film hier kijken of wachten totdat ‘ie op 17 december bij de NPO wordt uitgezonden. Wil je liever gezamenlijk dit mode hoogtepuntje aanschouwen? Dan kun je vanaf vrijdag 11 augustus bij FC Hyena terecht en vanaf dinsdag 15 augustus bij LAB Amsterdam.