Dit zegt je maanteken over je persoonlijkheid

In de astrologie heb je naast een Zonneteken (sterrenbeeld) ook een Maanteken. De invloed van het teken van de Maan is minstens even sterk als die van het zonneteken en de ascendant. Zo kun je een huiselijke Kreeft zijn maar als jouw maan in Leeuw staat kun je op sommige momenten ook erg uitbundig zijn. Het maanteken wordt bepaald door de stand van de maan in de dierenriem op het moment van je geboorte.

De maan staat symbool voor de band met je moeder en je emotionele gesteldheid. Twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn omdat de band met je moeder automatisch bepaald hoe jij je hecht in het leven. Je moeder is de belangrijkste vrouw in het leven en de relatie met je moeder bepaald de relaties in je verdere leven. Als je je veilig voelt bij je moeder, voel je je vaak ook veilig in een relatie. Duw jij je moeder van je af, dan gebeurt dit ook in relaties. Ook de manier waarom jij met voeding omgaat, komt bij je moeder vandaan. Voeding en gezondheid gaan hand in hand, daarom is het niet gek dat de maan ook iets over je gezondheid zegt.

Dit is wat jouw maanteken over je zegt

Maan in Kreeft
Je bent een super gevoelige persoonlijkheid met intense behoefte om je veilig te voelen. Met sommige mensen voel je een diepe band, maar je kunt anderzijds een instinctieve afkeer voor bepaalde personen voelen. Je intuïtie heeft het bijna altijd goed! Er is een diepe band met je moeder en dit geeft is gunstig voor je emotionele ontwikkeling. Het nadeel is dat het lastig is om je eigen weg te vinden, om zelf keuzes te maken die niet overeenstemmen met die van je moeder. Leer ook om op je eigen gevoel te vertrouwen en voel je vooral niet schuldig voor de keuzes die je zelf maakt! Deze zijn uiteindelijk een verrijking!

Maan in Leeuw
Je kunt gevoelens een tikkeltje dramatiseren en bent goed in overdrijven. Ergens heb je altijd het verlangen naar aandacht en bevestiging van anderen in je schuilen. Wellicht heb je vroeger ook veel aandacht gekregen, ben je verwend. Je voelt je op je best als je in het middelpunt van de belangstelling staat.

Maan in Maagd
Eigenlijk is het nooit goed genoeg, je bent enorm perfectionistisch. Misschien omdat je moeder ook erg perfectionistisch was? Je piekert veel en ben super ordelijk wat een voordeel is maar ook energie kost. Probeer de touwtjes iets te laten vieren dan wordt het leven makkelijker.

Maan in Weegschaal
Je bent erg empathisch en kunt je heel goed inleven in een ander. Dat maakt het lastig om voor jezelf op te komen, je wilt graag alles goed doen. Eigenlijk zet je je eigen gevoelens opzij om ruimte te maken voor die van een ander. Probeer dit minder te doen!

Maan in Schorpioen
Je bent achterdochtig en vertrouwt bijna niemand, relaties aangaan is dan ook ingewikkeld. Misschien omdat je het gevoel hebt dat je moeder je in de steek heeft gelaten? Hoe dan ook: iets heeft littekens achter gelaten en die kun je helen. Wanneer je dit doet kom je krachtig uit de hoek met doorzettingsvermogen en overwinning instincten. Werk je niet aan je emoties? Dan blijf je achterdochtig, jaloers en misschien zelfs manipulatief.

Maan in Boogschutter
Je staat optimistisch in het leven en bent erg open-minded. Je bent sociaal, legt makkelijk contact en hebt altijd kriebels om op verkenning te gaan. Hierdoor kun je nooit ergens echt goed aarden. Terwijl ‘een thuis’ een belangrijke plek is om tot rust te komen. Lukt dit thuis niet? Mediteer dan, luister naar je innerlijke stem.

Maan in Steenbok
Je hebt een enorm verantwoordelijkheidsgevoel waardoor de wereld je soms benauwd. Er rusten veel lasten op je schouders en je wilt presteren. Misschien wel omdat je de oudste thuis was? Of omdat er vroeger veel van je verwacht werd? Hoe dan ook, soms moet je je emoties laten gaan en aan jezelf denken. Je kunt de wereld niet op je schouders dragen!

Maan in Waterman
Je bent begripvol, deelt graag met anderen maar laat je eigen emoties nooit echt toe. Als jij ze al niet wilt zien, deel je ze al helemaal niet met anderen. Dit zorgt ervoor dat je gevoelens opkropt en dit kan leiden tot woede uitbarstingen. Soms heb je iemand in je leven nodig met wie je wél alles deelt.

Maan in Vissen
Je hebt de neiging om de werkelijkheid te verdraaien en om naar een droomwereld te ontsnappen. Fantasie is je drijfveer maar soms is het belangrijk om de basis van het leven onder de knie te krijgen: je moet schoonmaken, opruimen en geld verdienen. C’est ca!

Maan in Ram
Je bent enorm toegewijd en vecht voor jezelf of voor anderen. Als je ergens recht op hebt dan zorg je dat je het krijgt. Ook naar een ander ben je erg beschermend. Er bruist genoeg energie in je lijf en sporten is daarom een ideale uitlaatklep.

Maan in Stier
In jou schuilt een probleem van eigenwaarde. Je voelt je nooit goed genoeg en twijfelt vaak aan jezelf. Dit levert vervelende emoties op die je weg probeert te eten. Gebruik je snack hand eens voor creativiteit of werken in de tuin! Daar wordt je rustiger van.

Maan in Tweelingen
Je past je snel aan wanneer dingen veranderen maar als je eigen emoties de overhand nemen weet je niet wat je daarmee aan moet. Vaak ervaar je een innerlijke onrust en tweestrijd waardoor kiezen lastig is. Bekijk situaties vanaf een afstand en creëer daarmee rust en ruimte in je hoofd.