Wetenschappelijk bewezen: kaasliefhebbers hebben heftige dromen

The British Cheese Board vond het hoogtijd voor een onderzoek over kaas en dromen. Er waren maar liefst 200 kaasliefhebbers die voor het slapen gaan twee-dere van een gram kaas moesten eten. Gedurende de nacht werd er gedroomd, en hoe. Alle deelnemers moesten een slaapdagboek bijhouden en er werd me toch een partij gedroomd!

De woordvoerder van het onderzoek, Nigel White, zegt dat de kaaskoppen wel goed slapen dus kaas is alles behalve funest voor je nachtrust. Merkwaardig is het wel dat verschillende soorten kaas een andere invloed hebben op jouw dromen. Zo zorgt blauwe kaas voor levendige dromen en onze eigen Hollandse kaas? Daar moeten we nog naar gissen want het onderzoek is in Engeland uitgevoerd en dus zijn het vooral de Engelse kazen die onderzocht werden.

Cheshire
Dit kaasje is een milde maar je wordt er absoluut niet dromerig van. Na het eten van een stuk Cheshire zul je heerlijk slapen maar dromen? Ho maar. Dat kun je vergeten…

Cheddar
Heb jij een crush op een beroemdheid en wil jij weten hoe hij of zij kust? De grootse kans om hierachter te komen, heb je na het eten van een stuk Cheddar. Een lekkere kaas die dromen over beroemdheden stimuleert.

Blauwe kaas
Blauwe kaas wordt in ons land ook naar hartelust gegeten dus aan deze informatie hebben we echt iets: je gaat er gek van dromen. Geen enge dromen, neuh… maa dingen die je in het dagelijks leven niet zo snel gebeuren. Sprookjesachtige taferelen met prinsen en prinsessen, wolven en wilde beesten.

Red Leicester
Het eten van deze kaas zorgt voor nostalgische dromen die te maken hebben met je verleden.

Lancashire
Eet dit stuk kaas niet te vaak, Lancashire stimuleert dromen over je werk.