Veel volwassenen gebruiken babyverzorgingsproducten en dit is waarom

Voor ons is het niks nieuws; het feit dat volwassenen vaak babyverzorgingsproducten gebruiken. Thuis grijp ik ook regelmatig naar de babyolie of babyshampoo van mijn dochtertje. Ik ben dan ook zeker niet de enige! MÁDARA deed onderzoek en vogelde uit dat maar liefst 30 procent van de volwassenen dit doet. 

De aanleiding van het onderzoek is de nieuwe productlijn, KiND. Een nieuwe, knap uitziende natuurlijke baby care lijn die ook zeer geschikt is voor grotere kinderen én volwassenen met een droge, gevoelige en kwetsbare huid, hoofdhuid en haar.

KiND biedt vier functionele biologisch gecertificeerde producten: Gentle Wash, Hydra Lotion, Wash Foam en Mild Shampoo.

Alle formules zijn watervrij en bijzonder mild. In plaats van water gebruikt MÁDARA aloë vera sap als dragend ingrediënt in de producten. Dit heeft als voordeel dat de producten extra verzorgend zijn, zonder dat ze zwaar of plakkerig aanvoelen.

Veel volwassenen gebruiken babyverzorgingsproducten

MÁDARA deed een onderzoek onder de gebruikers van haar eerste generatie babyverzorgingsproducten. Uit deze studie bleek dat bijna 30 procent van de gebruikers volwassenen waren. De zachte formules, natuurlijke ingrediënten en een lagere kans op huidirritatie waren de belangrijkste consumenten-overwegingen voor deze keuze.

MÁDARA

De belangrijkste reden hiervoor is dat de producten milder zijn dan die voor volwassenen. Daarnaast vinden veel mensen de geur lekker, vinden ze de natuurlijke ingrediënten belangrijk en zijn ze er van overtuigd dat de huid minder snel uitdroogt of geïrriteerd raakt.

MÁDARA doneert van omzet van KiND aan Advocacy Academy, een initiatief van een Letse milieu-ngo “Pasaules Dabas Fonds” die jonge mensen helpt bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om milieuproblemen te verminderen en te pleiten voor een betere,
duurzamere toekomst.

Lees ook: vergeet dit lichaamsdeel niet als je serum aanbrengt.