Vergeet dit lichaamsdeel niet als je je serum aanbrengt!

Gezicht schoonmaken, serum insmeren, dag- of nachtcrème erop and repeat. Wie weet dat dit veel wegheeft van jouw huidverzorgingsroutine. Het serum is de laatste jaren sterk in opmars, vanwege de hoge concentratie aan actieve, hydraterende en huidverbeterende ingrediënten. Maar smeer je het wel op de juiste lichaamsdelen?

Serenade voor ’t serum

Hélemaal het vrouwtje voel je je als je ’s avonds ingecrèmed en wel onder de wol duikt. ‘Kunnen de smeersels lekker hun ding doen; herstellen en hydrateren.’ En zo is het maar net. Maar wist je dat je serum niet alleen voor je gezicht bedoeld is? Logisch dat je er lekker op je snoet op los druppelt (want hé, da’s toch je visitekaartje), maar er zijn meer lichaamsdelen die vaak onbedekt de wereld intrekken, namelijk…onze hals en decolleté.
Natuurlijk zal de zwaartekracht op den duur haar gang gaan (ready for ya), maar zolang we het kunnen rekken, rekken we wat er te rekken valt. Slow ageing it is! Het decolleté is zo’n plek waar we met wat extra zorg verschil kunnen maken. Weet dat de huid er dunner is en er weinig talgklieren (in vergelijking met de rest van je body) te vinden zijn. Kort door de bocht (per slot van rekening moet je ook weer door met je dagelijkse ding) droogt deze zone sneller uit. En uitdroging betekent nou eenmaal sneller rimpels. In principe geldt dit ook – zij het in iets mindere mate – voor onze hals, die zelfs vaker met barre en boze invloeden van buitenaf te kampen heeft. Dus, je weet wat je vanavond te doen staat!