De volle maan in Tweelingen van 12 december

Op 12 december is het volle maan, om 6.14 uur om precies te zijn. Het is de volle maan van de langste nacht van het jaar. Na deze volle maan gaat de stille en kalme natuur die een winterslaap houdt, zich weer langzaam ontwaken. Dit betekent het begin van een nieuwe cyclus en ook voor jou geldt hetzelfde. We gaan het jaar afsluiten om opnieuw te beginnen.

Durven we los te laten en dankbaar te zijn voor alles wat we het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen? Dit is dé kans om bewust een nieuwe start te maken. Om dingen achter je te laten die je niet meer dienen. Laat je verlangens en wensen naar de oppervlakte komen en geef ze kracht door ze hardop uit te spreken, te mediteren met deze verlangens en wensen of door ze op te schrijven. Maak bewust je intenties voor 2020!

Volle maan in het teken tweelingen
De volle maan staat in Tweeling, het teken wat verwant is aan het element lucht en communicatie. De lucht zorgt voor opgewektheid, nieuwsgierigheid en het ontdekken van nieuwe dingen. Je hebt zin om dingen te doen en dit gaat gepaard met gevoelens van rusteloosheid. Tegenover de Maan staat de Zon in Boogschutter. Deze staat voor vuur en avontuur. Let wel op dat je niet teveel hooit op de vork neemt en dat je niet vergeet om te luisteren.

Emoties uit je jeugd
De tweelingenergie brengt je ook terug naar je jeugd. Met name onverwerkte emoties komen naar boven drijven. Deze hebben vaak te maken met de relatie met jouw broers of zussen.

De volle maan van 12 december heeft een energetische uitwerking op de Maag Meridiaan
De maag is een belangrijk orgaan en beschermt ons tegen ziektes, samen met de darmen. De maag is sterk maar juist daardoor kan het zijn dat ziektes aanwezig zijn zonder dat je het door hebt. Dit gebied is ook de plek waar we emoties voelen en het is de basis voor onze emotionele stabiliteit. In de maag draait het om evenwicht, pas dit ook toe in de rest van je leven.

Volle maan versterkt wat er al is
Onder invloed van de energie van de maan versterken gevoelens en emoties. Je kunt je rusteloos voelen, sporten is intenser en s’nachts slaap je minder goed. Ook de energie van kristallen heeft baat bij de volle maan. Leg ze s’nachts buiten en ze krijgen weer nieuwe kracht!