Valentijns-dag haters zijn pessimistischer dan lovers

Hartjes bonbon’s, gedichten en rode rozen. Valentijnsdag draait om liefde en dat gaat soms gepaard met allerlei frutsels. Maar dat hoeft niet! Meer dan de helft van de Nederlanders doet niet aan Valentijnsdag, sterker nog: ze vinden het vooral heel erg commercieel.

Van de mensen die geen Valentijn vieren zijn er ook aardig wat mensen die deze dag haten. De zogenaamde haters zien Valentijn als een probleem terwijl dat ons te ver gaat. Er zijn genoeg mensen die liever iedere dag de liefde vieren maar wat is er mis met Valentijnsdag? Een dag om stil te staan bij de liefde want als je de liefde hebt, heb je alles. Wat de één ziet als de uitgelezen kans om de liefde te vieren, wordt door de ander beschouwd als het einde van de beschaving.

Als je niet steeds geconfronteerd wil worden met Valentijnsartikelen of kleffe koppels, vermijd dan plekken waar je ze tegen kunt komen. Het is zonde van je dag om je te focussen op anti-Valentijngevoelens, dit zorgt voor negatieve energie. Stel dat je een lieve kaart krijgt, dan is dit een teken van liefde en het meest ondankbare wat jij kunt doen is de kaart in de prullenbak mikken. Heus, er zijn ergere dingen in het leven dan Valentijnsdag. Morgen is er gewoon weer een nieuwe dag dus maak je niet druk! Als je zin hebt in champagne en roze macarons, eet ze dan! Weiger niet pertinent gezellig te doen omdat het Valentijn is en verpest de sfeer niet voor Valentijnvierende liefhebbers. Frustraties zijn nooit constructief, ook niet als ze over een commerciële dag als Valentijn gaan. Het maakt niet uit als je er niks mee hebt, maar houd het wel een beetje leuk voor de tortelduifjes vandaag.