Uitgelichte modezaken: Emmanuelle Alt

De kunst van het stijlvol kleden staat wat ons betreft op naam van Emmanuelle Alt. Haar uitstraling geeft je het gevoel dat mode niet ingewikkeld is, “it’s a matter of getting dressed, rather than dressing up“. Haar stijl toont alsof er niet te veel over nagedacht wordt en dat doet ze dus ook niet. Volgens Alt is een goede uitstraling voor een vrouw zekerheid, en zekerheid ontstaat door natural te zijn.

Emmanuelle Alt (48) is een echte Parisienne. Geboren en getogen in de mooiste stad van Europa. Ze is getrouwd met Franck Durand en moeder van Antonin (13) en Françoise (6). Ze weet als geen ander wat een Franse vrouw een Parisienne maakt. De Franse vrouw wilt sexy zijn. Maar sexy in een jeans met een wit t-shirt. Precies het de levensstijl en uitstraling die zij uitdraagt. Elegant, zelfverzekerd en sterk.

eaFoto via

Van oppas naar de rechterhand van Carine
Via haar bijbaantje als babysitter voor een ELLE-redactrice, komt ze op jonge leeftijd in de wereld van magazines terecht. Ze doet ervaring op bij ELLE en Mixte voordat ze in 2001 arriveert bij Vogue. Hier is ze 10 jaar lang de rechterhand van Carine Roitfield. In 2011 volgt Emmanuelle haar op als hoofdredactrice.

Tijdens de styling van campagnes voor Isabel Marant en Balmain*, waar haar man Franck creative director is, komt ze met een geweldig idee. Ze introduceert de kleding van Balmain aan Michael Jackson, door hem enkele stuks op te sturen. Michael wordt fan, net als wij.

ea1Foto via

Nemen zoals het leven komt
Haar werkwijze reflecteert haar persoonlijkheid en spontaniteit. Geen urenlange brainstormsessies, maar het moment nemen zoals het komt. Soms denkt ze ’s ochtends ‘laten we een shoot in het zwart doen’, vervolgens spreekt ze dit met de fashion editor en zo ontstaat er een all black shoot. Tevens moet het een plezier zijn voor de fotograaf om voor Vogue te werken. Ze wilt ze heel graag het gevoel geven dat wat ze maken op een dag geëxposeerd kan worden.

Lees ook: Uitgelichte modezaken met Christian Louboutin.

Geen druppel
Alt is niet zo angstaanjagend als Anna Wintour, niet zo’n veteraan als de Italiaanse Franca Sozanni en geen provocateur als voorgangster Roitfield. In het rijtje Vogue-editors is Alt degene die we het liefst willen zijn. Maar dit kan nog weleens behoorlijk lastig worden. Ze leent zich namelijk niet zo graag voor een interview. Wat we wel van haar weten: ze rookt niet (meer), drinkt geen koffie en geen alcohol (nooit gedaan). Daarnaast is ze helemaal niet sportief (ze doet niet aan sport) en drinkt graag Coca Cola Light. Dat is dan weer niet zo Parisienne…

Shopping
Wil jij er net zo uit zien als Emmanuelle? Shop de look!

3
Petit Bateau Via 
4
COS Via
2Via

*Vanaf 5 november ligt de Balmain x H&M collectie in de winkel!

Head image via