Trashtag Challenge, een challenge waar de wereld mooier van wordt

Na de Mannequin Challenge en de schaamteloze Chinning Challenge – té grappig – is daar nu de Trashtag Challenge. Waar ik normaal deze ‘hypes’ graag het liefst in de krochten van het world wide web laat ronddwarrelen, wist deze nuttige viral hashtag m’n aandacht wél te vangen. 

Trashtag Challenge: bye bye zwerfafval

Dankzij opruimgoeroe Marie Kondo waren we met z’n allen al aardig in de lenteschoonmaakmodus. Maar waarom alleen binnenshuis de boel van kant maken, als buitenshuis het net zo goed nodig is? Trashtag Challenge is even eenvoudig als geniaal. Kies een plek uit, ruim de troepjes op en post een before-and-after foto op social media. Het doel: aanzetten tot een wereldwijde opruiming van zwerfafval.

Het is meer dan een geinige social media challenge. Normaal gaat zo’n challenge vaak viral via de socials, en blijft het daarbij. Met de Trashtag Challenge is dat een ander verhaal. Inmiddels is er namelijk internationaal al een hele offline beweging op gang gekomen van deelnemers die locaties bezaaid met afval schoonvegen. Dus mocht je jezelf binnenkort nuttig willen maken voor jezelf (hello karmapunten) en omgeving, dan weet je wat je te doen staat. Get inspired!

Trashtag Challenge Trashtag Challenge Trashtag Challenge