Tips voor het maken van de mooiste sneeuwpop

Het sneeuwt! Jawel hoor, dat hadden we niet verwacht. Bij sneeuw hoort natuurlijk een sneeuwpop. Maar hoe maak je nu eigenlijk een goede sneeuwpop? Met deze tips maak jij de beste sneeuwpop. Plus wat inspiratie tips!

Stap 1: Kies de juiste sneeuw
Probeer weg te blijven van te poederige sneeuw. Deze wil namelijk niet vast blijven zitten. Het beste is om nog vochtige sneeuw te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook een beetje water over de sneeuw spuiten om deze vochtig te maken.

a9322e70026b287dce654f313fe69a42

Stap 2: Tijd voor een giga sneeuwbal!
Heb je de juiste sneeuw gevonden? Dan is het nu tijd om de grootste sneeuwbal in elkaar te zetten. Je begint met een kleine sneeuwbal en bouwt deze uit door hier extra sneeuw op te plakken, totdat je uiteindelijk een mega grote sneeuwbal hebt gecreëerd.

Stap 3: Rollen maarrr
Die giga sneeuwbal die je zojuist hebt gecreëerd, ga je nu door de overige sneeuw heen rollen. Dus waar je ook bent, in het park, in de tuin of op straat, rol je sneeuwbal door de sneeuw zodat deze nóg groter wordt. Wellicht handig om eerst even wat stretches te doen, want dit kan nogal zwaar werk zijn…

Stap 4: Drie keer is scheepsrecht
Oké, je hebt nu het onderlichaam van de sneeuwpop. Maar een goede sneeuwpop heeft ook nog een romp en een hoofd nodig. Herhaal stap een tot en met stap drie, maar zorg er dit keer voor dat je voor twee kleinere sneeuwballen gaat. Het hoofd is uiteraard de kleinste sneeuwbal.

enhanced-buzz-6774-1359147595-2

Stap 5: Stapelen
Mocht je hele grote sneeuwballen hebben gerold, dan kan een schep of schoffel handig zijn. Sowieso is het goed om losse sneeuw tussen de sneeuwballen te stoppen, zodat deze goed aan elkaar vast blijven zitten.

Stap 6: Aankleden
En dan nu het leukste gedeelte; tijd om de sneeuwpop aan te kleden. Gebruik fruit, groentes en/of oude spullen van zolder. Geef je sneeuwpop karakter! De foto’s in dit artikel helpen je vast aan inspiratie.

Sneeuwpop gemaakt? Deel deze met Enfait!

Foto credit: mommyshorts.com & Buzzfeed.com

Lees ook: Waarom Kirchbergen de beste wintersport bestemming is