The Relationshift: samen aan een duurzame relatie werken

Liefde is het mooiste wat je elkaar kunt geven en het liefst blijf je dit je hele leven doen. Als je aan een relatie begint, is je doel: samen oud worden. Elkaar steunen door dik en dun. Elkaar liefhebben no matter what. Om dit te laten gebeuren, kun je The Relationshift inschakelen.

Duurzame liefde in anno 2017 niet vanzelfsprekend. We hebben hoge verwachtingen, keuzestress en zijn een tikkeltje narcistisch. Iedereen date er op los, wordt verliefd… maar dan wordt het lastig. Het vuurtje dooft, de kriebels verdwijnen en de passie is ver te zoeken. Logisch ook, er gebeurt heel wat in een verliefd lijf want er worden lovedrugs aangemaakt. Stofjes die ervoor zorgen dat jij in de zevende hemel bent. Zo zorgt dopamine voor genot en euforie en krijg je door de noradrenaline extra energie. Kortom: verliefde mensen kunnen de wereld aan maar op een gegeven moment vinden de lovedrugs het mooi geweest.

Je kunt de aanmaak van deze stofjes stimuleren door samen weer nieuwe dingen te ondernemen. Als je iets nieuws – en spannends – probeert worden er opnieuw gelukshormonen aangemaakt in je hoofd en The Relationshift kan best wel eens handig zijn bij het ontdekken van die nieuwe dingen.

The Relationshift, een initiatief van Roel Elshout en Andrea Davina, is een nieuw, online programma dat je daar bij helpt. We besteden dagelijks veel tijd aan sporten, een carrière of een sociaal leven en maar 9 minuten aan elkaar. Dit is schrikwekkend weinig. Koppels die werken hebben zelfs maar 7 minuten quality time per dag. Het is daarom niet verkeerd om af en toe écht de tijd voor elkaar te nemen. Als je het programma van de The Relationshift volgt, krijg je als koppel 21 dagen vragen, opdrachten of activiteiten. Deze zijn samengesteld door diverse experts vanuit gebieden als de (neuro) psychologie, mindfulness, maar ook personen uit de sport en kunstwereld zijn betrokken. Na het volgen van het programma weet je weer precies wat jullie toekomstdromen zijn, welke gevoelens er in elkaar omgaan en welke fantasieën er in het hoofd rondspoken. Hierdoor groei je nog meer naar elkaar toe.
boy en annemarie
Active listening
Tijdens een Valentijnsdiner bij Lavinia kregen mijn vriend en ik een kleine introductie – ook wel: opdracht 3 – over The Relationshift. Opdracht drie gaat over ‘actief luisteren’ en heeft als doel dat je oprechte interesse toont in je partner, hierdoor creëer je een diepere connectie. Voor de oefening zitten mijn vriend en ik tegenover elkaar en hebben we een zandloper als hulpmiddel. Deze zandloper biedt de prater vijf minuten de tijd om te praten over wat hem of haar de laatste tijd bezig houdt. Tijdens dit gesprek is oogcontact heel belangrijk. Degene die luistert mag drie minuten lang niks zeggen, geen advies geven, de ander niet onderbreken en vooral niet oordelen. Dit is in het begin best ongemakkelijk, maar als je eenmaal of dreef bent werkt deze oefening écht. Je luistert zonder ‘ja maar’ of ‘hoezo’ te zeggen… ook al ligt het op een puntje van je tong. Na deze oefening zul je merken dat de dingen die jij wilde zeggen eigenlijk al niet meer zo belangrijk zijn. Je hebt geluisterd en weet nu pas écht wat een ander voelt of bedoelt.

Wil jij het ook proberen? Voor €24,99 heb je via deze website het hele programma!