The 5AM club, waarom zou je om 5 uur opstaan?

Dagelijks om 05:00 de wekker zetten, waarom zou je? Nou omdat het je dagen verlengt met productieve uren! Early risers, zo noemt men vroege vogels, zijn vaak krachtige personen die veel bereiken. Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour gaat dagelijks om 05:45 een potje tennissen en Gwyneth Paltrow is voor de dag begint al druk in de weer met yoga asana’s. Apple CEO Tim Cook zit zelfs al om 04:30 achter zijn laptop.

De vroege uurtjes tussen vijf en acht zijn prime time for goal achievers. Wanneer je de dag vroeg begint begin je met 1-0 voorsprong maar je moet wel discipline hebben. Wie om 05:00 de dag begint mag zichzelf tot The 5AM club rekenen. Robin Sharma schreef hier een treffend, gelijknamig boek over wat we met vijftien miljoen verkochte exemplaren een best seller mogen noemen.

The 5AM Club
“Winning starts at your beginning”. Ja heus, vroeg in de ochtend is hét moment om te pieken. Wij nemen 05:00 niet zo serieus want wat is er mis met 06:00? Het gaat erom dat vroeg wakker worden, zorgt voor een rustige start van de dag. Je hebt alle tijd om rustig op te starten. Om met een leeg hoofd alvast een creatieve slag te maken. Of je nu een koffie drinkt en alvast je mail wegwerkt, een uurtje sport of mediteert of een belangrijke meeting voorbereid: een goed begin is het halve werk.

Give it a try!
Dit early bird leven klinkt natuurlijk heel interessant en daarom ga ik het proberen. De laatste jaren sta ik pas rond 07:00 naast mijn bed en mijn man het liefst nog een uurtje later. Toch herinner ik me tijden waarin ik vroeger opstond. Dagen waarop ik er rond 08:00 al een yoga sessie én artikel op had zitten. Mijn verwachting was dat je tussen 5 en 9 veel meer gedaan krijgt dan tussen 9 en 5. Ik houd jullie op de hoogte!