Staycation: de hort op in Nederland

Ook al mogen we weer vliegen, veel mensen vertoeven deze vakantie toch liever in eigen land. En dat is helemaal geen straf. Nederland is beeldschoon en er is genoeg vertier. Er zijn wijngaarden, je kunt de zilte zee opzoeken of overnachten in kastelen. Dit is onze staycation to-do list die we je niet willen onthouden.

The Grand Beach
Sofitel Legend The Grand Amsterdam brengt ons niet naar Frankrijk maar St. Tropez wel naar Nederland! Midden in Amsterdam is op de binnenplaats van het hotel een zandstrand aangelegd en aangekleed als een luxe beachclub. Met rosé uit de Provence, oesters, verse kreeft, entrecôte met Béarnaisesaus of een likje kaviaar zit je hier bon. Trés bon! Reserveer wel even via de website want voor dit soort unieke plekken staan mensen in de rij!

the grand beach

Oesters rapen in Zeeland
Wij zijn niet vies van een oestertje. Mét een glas prik. Jammer genoeg is een dozijn niet goedkoop en als er dan een optie is om eindeloos veel oesters te eten, dan willen we dat. In Zeeland liggen de oesters letterlijk voor het oprapen in de periode van september tot april. Je moet weten waar je moet zijn maar daar kom je na wat research al gauw achter. In Goes, bij Het Sas, schijn je goed te kunnen rapen. Maar check vooral de wildplukwijzer voor andere plekken. In Zeeland vind je eigenlijk overal de Japanse oester die je hoogstwaarschijnlijk kent als de ‘creuse’. En zo’n ‘creuse’ is het lekkerst met een beetje vinaigrette en citroen. Neem deze mee, een flesje wijn en vergeet vooral je oestermes niet!

oesters rapen

Wijnreis in eigen land
Nederland is in de afgelopen jaren flink wat wijngaarden rijker geworden. Er zijn zo’n 200 bedrijven die druiven telen voor de wijn. Zo plopten wij thuis tijdens de quartaine een fles bubbels van de Apostelhoeve open. Alsof er een engeltje over je tong piest… HEERLIJKE wijn! Natuurlijk kun je ook een rondleiding boeken met als hoogtepunt een proeverij. Kijk op de website van de Apostelhoeve voor meer informatie.

wijngaard nederland

Afternoon tea bij Okura
Gun jezelf af en toe een beetje luxe! En luxe is de afternoon tea die ze in Hotel Okura serveren. Het is niet de bedoeling dat je voor- of na de afternoon tea veel eet want beloofd: je komt niks tekort! Toen wij op de thee waren in een van de meest luxe hotels van Amsterdam kregen we onder andere een white chocolat, chestnut, raspberry, sudachi amuse en chicken pie. Meer lezen over onze ervaring? Klik dan hier. Of ga meteen naar de website van Okura om een plek te reserveren. Op dit moment mag je jezelf namelijk gelukkig prijzen met een unieke zomerse iced afternoon tea die in de Serre wordt geserveerd.
Okura

Je eigen geur creëren met Marie-Stella-Maris
Geur speelt een belangrijke rol bij het creëren van sfeer. En aangezien we niet weggaan moeten we het thuis gezellig maken. Daar hebben ze bij Marie-Stella-Maris een neusje voor! Want ze organiseren de komende tijd een masterclass ‘Design your own scent’. Daar wil je bij zijn!

marie stella maris

Paardrijden
Vroeger hebben wij heel vaak op het paard gezeten. En nu doen we het alleen op vakantie! Ook Nederland leent zich prima voor een ritje te paard. Eigenlijk zijn er overal in Nederland wel plekken waar je op het paard door de mooiste natuurgebieden draaft. Of je jezelf nu voor het eerst in het zadel hijst of een ervaren ruiter bent, dit wil je.

paardrijden