‘S werelds eerste tijdschrift voor roodharigen is een feit!

Vandaag is rood! Het eerste tijdschrift voor roodharige is een feit. De prachtige haarkleur is niet alleen heel bijzonder omdat maar weinig mensen deze natuurlijke haarkleur bezitten, maar ook omdat het veel mensen verbind. MC1R brengt alle redheads bij elkaar door dit toffe magazine. 

Roodharige zijn bijzonder. Dat dacht ook de 32-jarige Tristan Rodgers. Daarom zette de 32-jarige Duitser samen met een aantal vrienden het tijdschrift MC1R op.  Het doel; roodharigen samenbrengen door te schrijven over alles waar alleen een red head zich in kan herkennen.

 

Het tijdschrift is genoemd naar Melanocortin 1 Receptor, een van de belangrijkste eigenschappen van het roodharige pigment.

Tristan is het project begonnen als een grappig idee met vrienden. In eerste instantie was het alleen bedoeld als foto expositie, maar zijn interesse werd gewekt of er niet ook een markt zou zijn voor een heus tijdschrift. Niet met het doel om discriminatie te voorkomen, maar voornamelijk om mensen samen te brengen.

Red heads hebben namelijk veel gemeen. Vaak wordt hun prachtige haar gebruikt voor kunst, mode en fotografie, of zijn ze werkzaak in een creatief vakgebied. Het magazine heeft zelfs gezorgd voor een aantal festivals waarbij roodharige mensen centraal stonden. Überhaupt zie je vaak dat mensen met roodhaar sneller naar elkaar toe trekken als ze elkaar op een feestje tegenkomen. Red united!

 

the-worlds-first-magazine-all-about-redheads-uk-translation-1437748125-58ff068eafc09__880 unspecified-2-58ff07389b5c5__880 unspecified-3-58ff07673e5a0__880 unspecified-58ff06d256bc5__880

 

Lees ook:Vrouwen met rood haar hebben betere genen