Rozenkwarts: verbindt ons weer met liefde

Rozenkwarts is een krachtige helende kristal met meerdere doelen en betekenissen. De steen opent je hartchakra en stimuleert je intuïtie. Soms vergeten we dat de essentie in het leven liefde is en we nemen het te vaak voor lief.

Liefde wordt overschaduwt door drama uit het dagelijks leven. We raken verstrikt in de dagelijkse sleur, het materialistisch leven waarin routine de hoofdrol speelt. In dit leven missen we de magie die je overal in terug kunt vinden. Magie waarin liefde de hoofdrol speelt. Diep van binnen is liefde waar we voor leven, als je de liefde hebt, heb je alles. Iedereen is dus op zoek maar vaak zoeken we verkeerd. We worden afgeleid, overmand door angsten (voor verlies en teleurstelling) en verliezen hierdoor de verbinding met onszelf. Hunkering naar liefde kan pijnlijk zijn als je niet precies krijgt wat je zoekt. Maar we mogen de hoop niet verliezen, liefde komt namelijk vooral vanuit jezelf.

Zelfliefde
Rozenkwarts is namelijk de steen van onvoorwaardelijke liefde en oneindige vrede. Het is de belangrijkste steen voor je hart en het hartchakra. Hadden we het net over zelfliefde? Rozekwarts helpt alleen een handje. Want als je niet van jezelf kunt houden, kun je al helemaal geen liefde van een ander accepteren of je vol hartstocht overgeven aan een ander. Dit kristal draagt een steentje bij aan innerlijke genezing en stimuleert je om van jezelf te houden. Het is een kalmerende steen die je rust geeft bij het verwerken van trauma’s.

Liefde aantrekken
Ook om liefde van buitenaf aan te trekken is Rozenkwarts precies wat je nodig hebt. Draag de steen regelmatig bij je en je wordt overspoeld met liefde. Als je al een relatie hebt, zorgt rozenkwarts voor vertrouwen en harmonie. Negatieve energie wordt verbannen en alles komt vanuit liefde. Rozenkwarts is ook een boost voor je zelfvertrouwen, hierdoor voelen anderen zich makkelijk tot je aangetrokken. Het zou zelfs je vruchtbaarheid vergroten en oer-technisch gezien maakt dit je aantrekkelijker voor het andere geslacht.

De steen van emoties
Rozenwkwarts versterkt je emphatisch vermogen en gevoeligheid. Je kunt je beter inleven in een ander en voelt haarfijn aan waar behoefte aan is. Als je emotioneel niet zo lekker in je vel zit, kun je met rozenkwarts onderdrukte gevoelens en verdriet bevrijden. Heb jij iets heftigs meegemaakt? Dan is een ring met rozenkwarts geen slecht idee.

Lees ook: 5 edelstenen die gunstig zijn op de werkvloer.