Reizen met baby? De Owlet Care Duo Monitor houdt een oogje in het zeil

Reizen met een baby is vooral de eerste keer spannend. Opeens heb je niet alleen je eigen koffers maar, verbaas je je over de hoeveelheid spullen die zo’n mini mens op vakantie nodig heeft. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat begint al met het inpakken van de koffers. Van de heenreis tot de bestemming, je hebt opeens veel meer om over na te denken.

Want hoe reis je eigenlijk met een baby? Gaat dat goed in het vliegtuig. Of toch liever met de auto? En is het mogelijk om in de avond samen met je lief een vorkje te prikken? Comfortabel reizen met een baby heeft voor een groot deel te maken met jouw mindset. Wie weet helpen deze tips een handje.

De reis

First thing first: de reis naar bestemming. Vliegen of een lange autorit met de baby zijn beide prima opties. Wanneer je gaat vliegen, is het fijn om de vlucht lang van te voren te boeken, zodat je je zitplaats kunt kiezen. Je wil namelijk op de eerste rij zitten want dan heb je extra beenruimte en mocht het nodig zijn, dan kun je de baby in het gangpad wiegen. Zorg er ook voor dat je alles bij de hand hebt. Een verschoonmatje, vochtige doekjes, een hydrofiele luier, setje schone kleding, luiers, voeding in een melktoren, de speen, snackjes, een thermosfles met water op temperatuur (mag door de douane) en een speeltje. Ga je rijden? Dan heb je precies hetzelfde nodig in een tas tussen je benen. Heb je een lange rit voor de boeg? Boek dan een fijn hotel als tussenstop. Wij vinden vier tot vijf uur rijden met een baby goed te doen en dan is het tijd om ergens te rusten. Daar doe je je baby maar vooral jezelf een plezier mee.

Plannen hoort erbij

Wil je zonder zorgen lunchen of op het strand vertoeven? Dan is plannen noodzakelijk. Hoe je dat doet? Dat werkt echt voor iedereen anders. Wij kozen ervoor om na het ochtendslaapje de hort op te gaan. Stip elf uur stonden wij iedere dag weer klaar en dan was het om drie uur tijd om weer naar ons verblijf te gaan. Vaak sliep de baby tussen de middag even in de wandelwagen en zo hadden wij tijd om te lunchen, rond te wandelen en te genieten van de omgeving.

Zorg dat je samen kunt tafelen

Vakantie is voor ons niks anders dan luieren, lezen, mooie plekken bewonderen en vooral lekker eten. Voor vertrek vroegen wij ons dan ook echt af, is dit laatste nog mogelijk? Kunnen we in de avond rustig dineren. Wel. Dat is erg goed gelukt. Ten eerste omdat we hebben gezocht naar hotels met een goed restaurant. En een babyfoon of de Owlet Care Duo Monitor is in dit geval een uitkomst. Terwijl je beneden in het restaurant eet, ligt je baby heerlijk te slapen en mis jij daar geen moment van. Elk geluidje, iedere beweging… je zit toch fijner als je weet dat je niks mist. Dit geldt trouwens ook voor de avonden in de villa die we huurde. Je zit in een vreemde omgeving, in de avond vaak buiten, logisch dat je wilt weten wat er in de babykamer gebeurt.

Owlet Care Duo Monitor

De Owlet Duo Care Monitor is een babyfoon met camera en nog veel meer. Er zit namelijk een sokje bij waarmee je de hartslag en het zuurstofgehalte van je baby kunt meten. Dit alles in te monitoren via een app op je telefoon. Natuurlijk krijg je ook meteen een melding als de baby huilt of beweegt. Zélfs in het donker is de kwaliteit van de camera goed en geloof ons: dat is zeldzaam. Voor ons is het sokje niet noodzakelijk maar dat we kunnen zien of de kleine lekker ligt te slapen, dat geeft enorm veel rust.