De pijnappelklier: ook wel het derde oog genoemd, is de zetel van de ziel

De pijnappelklier heeft zijn naam te danken aan de vorm en bevindt zich midden in de hersenen. Het is een ieniemienie kliertje met de omvang van een gedroogde erwt. Klein maar met een hele grote impact op lichaam én geest. Dit heeft alles te maken met spiritualiteit in de zin van intuïtie, empathie, aanvoelen van stemmingen, doorzien van leugens en hooggevoeligheid.

Al eeuwenlang wordt de pijnappelklier de deur tussen de materiële en spirituele wereld genoemd. Toch is de pijnappelklier niet alleen maar een zweverig ding. Biologisch gezien heeft ‘ie een belangrijke hormoonproducerende functie. De klier maakt onder de invloed van licht namelijk twee hormonen aan, serotonine en melatonine. Hierdoor komt een slaap-waakritme tot stand. Verder speelt de pijnappelklier een belangrijke rol tijdens de pubertijd, ook wel geslachtsrijping. Bij de meeste mensen verschrompeld de klier als deze periode achter de rug is (en dan blijft die gedroogde erwt over). Het komt zelfs voor dat de klier verkalkt.

Toch kun je ervoor zorgen dat de kleiner geworden en verkalkte klier nog steeds optimaal werkt voor je lichaam en geest. En dit is belangrijk. Want met een verkalkte pijnappelklier vermindert eveneens de melatonineproductie. Dit is een trigger voor het verouderingsproces. Iets waar niemand aan wil geloven maar waar niemand onderuit komt. Factoren zoals stress, lichtprikkels, straling, magnetische velden, temperatuurverschillen en voedingstekorten zijn allemaal belastend voor de pijnappelklier. Daar ga je al… want vaak ontkom je hier niet aan.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om de pijnappelklier te ontgiften.

1. Vermijd kwik en alles waar kwik in zit
Kwik is héél slecht voor de pijnappelklier. Probeer als het even kan kwik te vermijden. Zo bestaan amalgaam vullingen deels uit kwik, kun je tonijn en garnalen beter skippen en zijn er bepaalde vaccinaties die het conserveermiddel thimerosal bevatten, dit bevat 50% kwik. Om de inname van kwik te compenseren zou je dagelijks tarwegras of spirulina kunnen slikken om het lichaam te zuiveren. Ook verse koriander zou kwik aan het lichaam onttrekken.

2. Eet biologisch
Ontgiften begint bij wat je eet. Je wilt niet weten wat je binnen krijgt als je iedere dag bespoten groenten en fruit eet. Deze zijn bijna allemaal bestreden met pesticiden en deze zijn schadelijk voor het lichaam. Biologisch is altijd beter.

3. Alcohol en sigaretten
Dit weet je natuurlijk al.

4. Fluoride
Is een van de oorzaken dat de pijnappelklier verkalkt. Fluoride zit in tandpasta en leidingwater en wordt magnetisch aangetrokken tot de pijnappelklier. Kies voor een tandpasta zonder fluoride.

5. Geen witte suiker of zoetstof
Niet goed.

6. Probeer vrij van chemicaliën te leven
Gelukkig wordt dit steeds eenvoudiger. Er bestaan steeds meer merken die natuurlijke cosmetica of schoonmaakmiddelen op de markt brengen.

Wat mag je wel?
Rauwe cacao, rauwe appelazijn, aardbeien, avocado, broccoli, komkommer, spinazie, jodium, citroensap, knoflook en kurkuma helpen de pijnappelklier in balans te houden. Daarnaast is het zaak om stress zoveel mogelijk te vermijden. Pak een wat vaker een yogales mee of mediteer iedere avond voor het slapen gaan. Er zijn veel manieren om mindfulness in jouw leven te integreren.

Lees ook: mediteer jezelf knap, slank en gelukkig.