Het is nooit te laat om je leven over een andere boeg te gooien

Ben je ongelukkig op je werk, in je relatie of met de manier zoals je je leven nu leeft? Ga dan de confrontatie met jezelf aan door te vragen waar je in godsnaam mee bezig bent. Onderzoek waar je wél, maar vooral waar je níet gelukkig van wordt en achterhaal hoe dat komt. Kom je tot de conclusie dat je je leven over een geheel andere boeg ‘moet’ gooien, doe dat dan en wees daar niet bang voor. Het is namelijk nooit te laat om je hart te volgen.

Lees ook: Op zoek naar avontuur, dat gaat zo

Het volgen van je hart is super spannend en klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Daarnaast houdt het volgen van je hart – meestal – in dat je een aantal zaken moet ‘afronden’. Dit is niet altijd leuk om te doen en kan met een flink wat emoties gepaard gaan. Dit is dan ook één van de reden om je hart níet te volgen, waardoor je jezelf als persoon kunt ‘verliezen’. Het gevolg is een doodongelukkige jij waar, zowel jijzelf als je omgeving, niets aan hebben.

Het leven van een ongelukkige vrouw kun je met een tikkende tijdbom vergelijken; vroeg of laat zal de bom barsten. Dit maakt het des te belangrijker om bij jezelf na te gaan wat je nu écht graag met je leven wilt doen. Er is namelijk maar één persoon waarmee je je hele leven mee door één deur moet en dat ben jij zelf. Zo gezegd, zo gedaan is niet altijd van toepassing, maar om jou te helpen om de juiste keuzes te maken, kun je de verhalen van Enfait’s Carolijn lezen. Carolijn – ervaringsdeskundige dit gebied – heeft ervoor gekozen om haar leven over een andere boeg te gooien. Ze stopte met haar werk als advocaat en koos voor het leven als freelancer. Carolijn deelt haar bevindingen in haar wekelijkse columns die je hier hier kunt lezen! Bovendien is Carolijn niet de enige, we krijgen veel reacties van vrouwen die na jaren struggelen wél hun hart volgen of van vrouwen die dit nog van plan zijn. Speel jij ook met die gedachten? Laat het ons weten!

Lees ook: 5 ongewone tips voor een gelukkig 2016