Nike lanceert The Plus Size Collection en dat werd tijd!

Nike lanceert The Nike Plus Size Collection. En dat werd tijd! Sporten en sportkleding zou niet alleen voor slanke dames (en heren) bestemd moeten zijn. Iedereen zou zich comfortabel moeten voelen in welke kledingstijl dan ook, zo ook sportkleding. Laten we hopen dat meer merken dit voorbeeld volgen. 

Nu zijn er genoeg merken die sportkleding verkopen voor vrouwen met een maatje meer. Maar negen van de tien keer is dat een soort vertaling van een tent gemaakt van jersey stof. Niet bepaald charmant en al helemaal niet motiverend om eens lekker de sportschool in te duiken.

l578_cca_nikescan2_001_f-final6_57f55eddf32c06890dd0b70f54b9c84d.today-inline-large

Nike snapt dat alle vrouwen zich prettig zouden moeten voelen in hun kleding. Dus ook in sportkleding. Dat dit vaak voor vrouwen die niet in een maatje 34/36 passen, een obstakel is snapt het merk en komt daarom met een super mooie collectie. De stukken zijn buiten comfortabel, ook nog eens professioneel en flatteus. Zo kun je na het sporten prima nog even boodschappen doen, of gewoon lekker een theetje gaan drinken in de stad.

nike-launches-plus-size-line-8-58b81a9a3d05f__880

Met de collectie wil Nike de boodschap brengen dat vrouwen sterker, stoerder en meer uitgesproken dan ooit zijn. Vandaag de dag is sport niet meer wat ze doet, maar wie ze is. Aldus het sportmerk. Wij kunnen alleen maar juichen om deze campagne. Eindelijk een merk die echte vrouwen gebruikt voor de campagne en goed heeft gekeken naar de gemiddelde vrouwen lichamen. Nu zou het mooi zijn als we het woordje “plus” gewoon eens weg kunnen laten en kunnen accepteren dat er meer is dan alleen maar maatje 34-40. Maar dit zijn de stapjes in de juiste richting.

nike-launches-plus-size-line-12-58b81aa33c85b__880

De prijzen voor de collectie zijn hetzelfde als de andere items van Nike. Zo betaal je voor een supported sportbeha €55 en kosten de sportbroeken tussen de €50-€90. De collectie is vanaf heden te koop zowel online als in de winkel. Check Nike voor meer info en de verkooppunten.

nike-launches-plus-size-line-19-58b81ab345409__880

Lees ook: Denk jij dat sustainable fashion niets voor jou is?