ARMEDANGELS lanceert new kid on the block: duurzaam ondergoed

Het Duitse modelabel ARMEDANGELS houdt niet van stilzitten. Net zo goed dat ze vies zijn van moderne slavernij, chemische afval en massaproductie. Je voelt ‘m al aankomen, er komt een nieuwtje aan. New kid on the block is hun duurzame ondergoedlijn. Helemaal leuk voor makers, natuur en dragers. Jij dus!

Ondergoed dat je lichaam omhelst 

‘Fairness is never out of fashion.’ ARMEDANGELS is voorvechter eerste klas in het produceren van fair fashion. Wat dit is? De modemakers laten zich niet gek maken door de grillige modetrends (en de miljoenen tonnen textiel die worden gedumpt), doen niet aan seizoensgebonden collecties, en blijven ver weg van alles wat slecht is voor mens en milieu. Ze zijn meer van het sustainable soort. Die van de leefbare lonen voor makers, milieuvriendelijke stoffen en niet-trendgevoelige en klimaatneutrale kleding. Geen massa is kassa, maar consumenten in een kledingstuk hijsen dat goed is voor elk. Kunnen we niet genoeg van op deze aardbol hebben. Pioniers zijn het!

ARMEDANGELS underwear

Waar het assortiment van ARMEDANGELS barst van het groen (van duurzaam geproduceerde denim tot basic tees), ontbrak er nog een essentieel kledingstuk – ook wel bekend als meest weggegooide – ondergoed. De collectie bestaat uit lichte en flexibele basic styles, waarbij de focus ligt op de perfecte pasvorm. Een tweede huid dus dat voor 95% te danken is aan TENCEL™ Modal en voor 5% aan Elastaan.

ARMEDANGELS underwear

TENCEL™ Modal is een creatie van ARMEDANGELS en de duurzame stoffenontwikkelaar Lenzing. Het materiaal komt van gecertificeerde beukenbomen. Snelgroeiers zijn het die niet afhankelijk zijn van kunstmatige irrigatie. Toxic free it is! Ze regelen hun eigen hachje en hebben geen hulp bij voortplanting nodig. En daarbij is er sprake van schone productie, waarbij het watergebruik tot het minimum wordt beperkt.

Hadden we al gezegd dat het heerlijk zit, het zijdezacht (en dat zonder zijde) is en 50% meer water absorbeert dan katoen? Probeer het eens uit zouden we zeggen!

ARMEDANGELS underwear is o.a. te koop via hun eigen webshop.