Wat niemand durft te zeggen: teleurgesteld zijn over het geslacht van je baby

Durf jij jouw voorkeur uit te spreken als het gaat over het geslacht van je ongeboren baby? Veel mensen niet. Het hoort niet. Als een kind gezond op de wereld komt heb je alles! En dat is ook zo. Alleen zijn er veel mensen die heus wel een voorkeur hebben maar deze absoluut niet uit durven te spreken. Gender dissapointment, zoals het ook wel noemen. Ontevreden zijn over het geslacht van je kind is een heus taboe.

Omdat het zo’n taboe is houden veel mensen hun mond. Maar ik hoor het wel om mij heen: aanstaande moeders én vaders die met een pruillip bij de veertien weken echo vandaan komen. Als je hoopt op een meisje en je hoort dat het een jongetje wordt, of andersom, dan is het niet abnormaal dat je even schrikt. Mensen hebben verwachtingen en als je ergens op hoopt, moet je je verwachtingen bijstellen als dingen anders gaan. Dat weet jij, dat weet ik. Het leven verandert constant en daar moet je je aan aanpassen.

Wellicht vind je als vrouw een meisje gemakkelijker omdat je denkt dat je daar beter mee om kunt gaan. DENKT. Want als de baby uiteindelijk geboren wordt, gaat alles opeens vanzelf en zijn de stoere kleertjes niet aan te slepen. GOSH! Wat zijn die kleine mannetjes knuffelig. Maar in eerste instantie hoopte je dus toch op een meisje. Ben je dan een onmens? Abnormaal? Je zou het bijna denken. Want stel… stel je spreekt jouw mening uit dan krijg je er van langs. Vooral andere vrouwen roepen dingen als: “Je moet blij zijn dat je zwanger kunt worden!” En daar schrik jij natuurlijk van, het is helemaal niet je bedoeling om andere vrouwen voor het hoofd te stoten en dat gebeurt blijkbaar wel. Vrouwen die wél zwanger kunnen worden mogen geen verlangens hebben. Die moeten dankbaar zijn en ‘amen’ zeggen. Ze moeten zich SCHAMEN! Vort zwangere vrouwen! Ga maar snel een meningloos leven leiden. Dat is eigenlijk wat er verwacht wordt: geen mening hebben over wat je wilt.

Natuurlijk weet je dat het leven niet aan al jouw verwachtingen voldoet. Dat is prima! Als je hijgend en puffend een meisje uit jouw lichaam perst terwijl je toch écht een raceauto klaar had staan, stop je haar heus niet terug. Natuurlijk ben je blij als je een gezond mensje op deze wereld zet. Jongen of meisje. Dat maakt dan allemaal niet meer uit want je houdt er toch wel van. Stel hè. Mocht het ooit lukken om zwanger te worden, dat weet ik immers nog niet. Dan hoop ik stiekem op een meisje. Het lijkt mij leuk om meisjesdingen te doen en voor mijn gevoel zijn meisjes rustiger. Dit wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat dit zo is! HO! Ik beweer niks, ik spreek mijn gevoel uit. Alleen zou ik er nooit voor kiezen om het geslacht van een baby te beïnvloeden, ook niet als dit in de toekomst mogelijk wordt.