Mens, durf ouder te worden!

We houden ons wanhopig vast aan de eeuwige jeugd. Leuk geprobeerd, gaat je toch niet lukken! Het is onflatteus als je bij iedere verjaardag mopperend de kaarsjes uitblaast. Je hebt er weer een jaar bij, wees blij! Ook al ben je grijs, begint je huid te rimpelen en gaan dingen niet meer zo snel, omarm de ouderdom! Dat doe je zo:

Minder stress
Maak je niet druk! Stress zorgt ervoor dat je minder lekker in je vel zit. En niet alleen dat. Iedereen weet dat je door stress onnodige haaruitval, een droge huid, wallen en extra kilo’s krijgt. Dus zorg ervoor dat je je niet te druk maakt en geniet stilletjes van al het moois wat je heb opgebouwd.

Deze 5 yogaposes helpen waanzinnig tegen stress.

Bewegen om sterk te blijven
Als je niet meer piepjong bent is het verstandig om krachttraining te doen. Na je 30ste neemt de spiermassa af, na je 45te versnelt dit proces. Dus als je wil dat er iets overblijft: work it.

Spijt komt niet in het vocabulaire voor
Je kunt niet blij zijn als je constant terugblikt op alles wat je fout hebt gedaan. Fouten, daar leer je van. En hé, iedereen maakt ze. Leef in het nu en begin de dag met een moment voor jezelf.

Gebruik vooral niet teveel make-up
Als je in de spiegel kijkt word je niet blij. Het is verleidelijk om ’s ochtends een dikke laag schmink op je gezicht te smeren. Maar God-o-God die lagen foundation verbergen heus niet wat jij wilt verhullen. Het ziet er onnatuurlijk uit en accentueert juist de fijne lijntjes en diepe rimpels.

Schermafbeelding 2015-08-10 om 13.52.00
Ga vooral niet zitten klagen
Klagen over ouder worden maakt je geen dag jonger. Klagers worden als vervelend gezien. Zorg niet dat je bij deze groep hoort! Je wordt er zelf ook niet vrolijk van, en juist degenen die vrolijk zijn stralen. Bekijk alles van de positieve kant! Die positiviteit kun je goed gebruiken want optimisten schijnen zelfs langer te leven dan pessimisten.

Leer iedere dag iets nieuws
Blijf nieuwsgierig! Probeer eens iets nieuws en doorbreek je patroon. Het is heus niet zo dat je op je oude dag niks meer kunt leren. Integendeel: iets nieuws leren geeft je zelfvertrouwen en het is goed voor je geheugen.

De kracht van het slapen
Het is misschien lastiger om in slaap te vallen en onderbroken nachten komen vaker voor als je ouder wordt. Dit wil niet zeggen dat slapen minder belangrijk is. In tegendeel, voldoende slaap zorgt voor een opgewekt humeur, een stralende huid en gezond haar. Kun jij de slaap niet vatten? Zorg dan voor voldoende ventilatie, een perfecte temperatuur en een donkere slaapkamer. Kijk net voor het slapen gaan geen televisie en investeer in een goed kussen en matras.

Je bent wat je eet
Je hebt ‘m vaker gehoord! Maar hoe ouder je wordt, hoe belangrijker je voeding. Zorg voor voldoende variatie en zorg ervoor dat je ruimschoots vitamines binnen krijgt. Zo is vitamine C essentieel voor de vorming van collageen.

Zuurpruimen, opgelet: zo krijg je een perfect alkalisch lichaam.

Omarm het ouder worden
Hallo! Hoe charmant, je krijgt grijs haar dus daarmee een heel nieuwe look. Doe ermee wat je wilt maar wij zeggen: neem meteen een nieuwe coupe. Verander je favoriete kleur lippenstift, creëer volume in het haar en kies eens een opvallende bril als je ogen dit nodig hebben. Ook met kleding kun je alle kanten op. Wie heeft het hier over grijze muizen?