Maak kennis met je nieuwe favoriete beauty product: Cannabis

In ons koude kikkerlandje zijn we heel wat gewend wat betreft het gebruik van de drug Cannabis. Je kunt Cannabis op verschillende manieren gebruiken; je kunt het bijvoorbeeld roken, drinken en/of eten. De meeste mensen zullen Cannabis voor recreatieve doeleinden gebruiken, maar de drug wordt ook steeds vaker als medicijn voorgeschreven (Cannabis werkt namelijk pijn verlichtend). Hoewel Nederland (nog) een van de weinige landen is waar het openbaar gebruik van Cannabis wordt gedoogd, weet men er aan de andere kant van de wereld ook wel raad mee; Cannabis beauty/spa-behandelingen. Pardon?

Lees ook: Dé tip om mascara eraf te halen zonder dat het strepen achterlaat!

Cannabis spa-behandelingen zijn eigenlijk niet helemaal zo nieuw als ik dacht. Cannabis wordt namelijk al jaren in de Oosterse gezondheidszorg gebruikt; men verwerkt Cannabis bijvoorbeeld in lotions, zalven, kompressen, scrubs en badschuim als gezond alternatief voor pijn verlichting (niet zo heel gek eigenlijk). Daarnaast werken Cannabis beauty producten ontstekingsremmend, kalmerend en vocht-inbrengend. Heb je dus last van chronische hoofdpijn, krampen, zenuwpijn of reumatische klachten? Neem dan een Cannabis spa-behandeling en je bent zo van je klachten af! Omdat een Cannabis beauty-behandeling nog geen big thing is in onze Nederlandse cultuur, heb ik een Cannabis voetenbad recept voor je opgezocht dat je  thuis kunt maken en zo kun je ervaren wat de ontspannende werking van Cannabis is (zonder het het roken uiteraard).

Cannabis voetenbad:
1. 2 eetlepels aloë vera gel.
2. 3 druppels gemberolie.
3. 2 druppels pepermuntolie.
4. 2 druppels citroenolie.
5. 4 eetlepels Himalaya zout of zeezout.
6. 1 portie geweekte Cannabis (recept hieronder).
7. 250 mililiter kokend water (het is belangrijk dat je kokend water gebruikt, anders lost het mengsel niet goed op).
8. Als laatste stap kun je zoveel koud, warm of heet water toevoegen als je zelf wilt tot dat de temperatuur voor jou goed voelt.

Bereiding:
1. Meng de aloë vera gel, de oliën en het zout door elkaar.
2. Als je het mengsel goed hebt gemengd, kun je er de geweekte Cannabis bij doen.
3. Voeg het kokende water aan het geheel toe en roer met een lepel net zo lang tot het mengels goed is opgelost in het water.
4. Voeg optioneel koud, warm of heet water toe, zodat het bad een aangename temperatuur krijgt.

Lees ook: Daarom huilde ik bij ‘Amy’: dit is waarom je de docu moet zien

Geweekte Cannabis (goed voor drie porties):
1. Beng 1 liter water aan de kook en voeg hier 3 gram Cannabis aan toe.
2. Haal de pan van het vuur en laat deze 2-3 uur afkoelen.
3. Haal de geweekte Cannabis uit het water en verdeel in drie gelijke porties.
4. Indien je de porties niet direct gebruikt, kun je ze 2 weken in de koelkast bewaren of maximaal 6 maanden in de vriezer bewaren.

lees ook: Interview met nutritionist en yogi Kyrin Hall