Last van haaruitval? Virtue helpt tegen dunner wordend haar

Haaruitval is dé nachtmerrie van elke vrouw. Wist je dat bijna de helft van alle vrouwen te maken krijgt met haaruitval? Bij vrouwen heeft haaruitval andere oorzaak dan bij mannen. Hormonen, het metabolisme, stress, voeding… er zijn ontelbaar veel redenen waarom vrouwen haar verliezen. De oprichter en wetenschappers achter Virtue vonden het tijd voor meer onderzoek en een wetenschappelijk onderbouwde, holistische aanpak.

Virtue is duidelijk een merk met een missie. We spraken de oprichtster, Melisse Shaban, over de omvang van het probleem bij vrouwen. Het percentage vrouwen met haaruitval is huge, alleen wordt er weinig over gesproken. Er heerst toch een soort van schaamte als het gaat om haaruitval.

Virtue haarverzorging is gebaseerd op technologie

Melisse Shaban heeft jarenlange ervaring in de beautyindustrie en dacht alles gezien te hebben. Tót ze in contact kwam met Dr. Luke Burnett, een oud-wetenschapper uit het Amerikaanse leger. Hij ontwikkelde een menselijk keratine-eiwit om de wonden van soldaten zo snel mogelijk te laten genezen. Een van de onderzoeksstudenten die destijds in zijn laboratorium aan het werk was, wilde dit keratine-eiwit ook wel eens toepassen in de haarsalon van haar ouders. Zo gezegd, zo gedaan. Het bleek geweldig te werken tegen beschadigd of dunner wordend haar. Melisse werd betrokken bij de resultaten en was verbluft. Daarna volgde vijf lange jaren aan onderzoeken en testen met als resultaat Virtue Labs.

Bescherm je nieuwe haartjes tegen schade van buitenaf waardoor ze gaan groeien

De Virtue Labs Flourish Collection zorgt ervoor dat de basis voor nieuwe haren goed is. Het belangrijkste ingrediënt, Alpha Keratin 60ku®, is een fundamentele bouwsteen van het haar. De nieuwe kwetsbare haren die uit de follikel groeien, worden meteen gevoed en verzorgd waardoor ze krachtig blijven. De Flourish Shampoo is het bewijs dat gezonde haargroei begint onder de douche. De zachte shampoo reinigt op delicate wijze de hoofdhuid, haarschacht en de openingen van de folikels. De Flourish Conditioner is speciaal ontwikkeld om kwetsbaren lokken te voeden en verdikken zonder het haar te verzwaren. Hierdoor krijg je zijdezacht, doorkambaar haar.

virtue flourish

Van links naar rechts: shampoo, conditioner en de density booster, verkrijgbaar bij Skins Cosmetics. 

 

 

Lees ook: vette haren? Zo wordt het minder!