Vette haren? Zo wordt het minder

Vet haar kan echt een issue zijn. Je voelt je niet fris terwijl je jezelf wél goed verzorgd. Sterker nog, om vette haren te voorkomen was je je haar steeds vaker. Door dit ritueel worden jouw vette haren niet minder vet. Ja even.

Net na het wassen ziet jouw haarbos er weelderig uit maar na een paar uur hangt het weer treurig langs je hoofd. Met een beetje pech zie je eruit alsof je iets te verwoed met een pot kokosolie in de weer bent geweest.

Om dit te voorkomen zijn er dingen die je kunt doen om vette haren te verminderen.

Gebruik de juiste shampoo en stylingproducten en blijf hierbij

Shampoo en stylingproducten hebben een grote impact op je haar en daarom is het belangrijk om een shampoo te gebruiken die bij je haar en je hoofdhuid past. Merk je dat je haar snel vettig wordt? Dan doe je er goed aan om op zoek te gaan naar producten waar je haar niet vet van wordt.

Ik vind de volume producten van Christophe Robin erg fijn! Dit van oorsprong Parijse merk maakt alleen maar gebruik van waardevolle ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De purifying lijn is geschikt als je je haar op milde wijze meer kracht en gezondheid wil geven. Zelf kies ik voor volumising, haarproducten voor vol, geurig haar. Deze shampoo absorbeert onzuiverheden door de mix van rozenwater, plantenextracten en mineraalrijke Rassoul-klein. 

vette haren

Je koopt de producten van Christophe Robin hier

Je haar te vaak wassen

Misschien heb je het al meegemaakt: hoe vaker je je haar wast, hoe vetter het wordt. Mensen met vet haar belanden al snel in een vicieuze cirkel waarbij een dagje niet wassen bijna onmogelijk lijkt. Toch is het verstandig om je hoofdhuid te sparen en het wassen te beperken.

Door te veel wasbeurten wordt je hoofdhuid vaak gemasseerd wat ervoor zorgt dat je haar sneller vettig wordt. Daarnaast zorgt overmatig gebruik van haarverzorgingsproducten ook voor uitdroging, schilfertjes en jawel: vet haar. Hoef je de deur niet uit? Was niet. Winter? Draag een muts. Er zijn trucjes om het wassen steeds iets meer uit te stellen.

Gebruik haarverzorging op de goede manier

De meeste haarverzorging heeft een doel. Als je aan dit doel voorbij gaat, heb je niks aan het product en het kan zelfs de verkeerde kant opgaan. Eeuwig zonde! Laat je informeren door je kapper, lees de tekst bij een product als je het online koopt en houd je aan de gebruiksaanwijzing.

De meeste shampoos mag je bijvoorbeeld goed inmasseren terwijl je het gebruik van een conditioner beter kan beperken tot de haaruiteinden.

Zit eens minder met je handen in het haar

Ben je iemand die zowat op elk moment van de dag letterlijk met de handen in het haar zit? Dan heb je een grotere kans op vette haren. Je handen zijn relatief vet en daardoor is het logisch dat je haar dit overneemt.

Vermijd heet water en hete stylingtools!

Heet water of hete stylingtools hebben invloed op de talgproductie van de hoofdhuid. De hitte stimuleert talgklieren waardoor er meer talg geproduceerd zal worden. Dit zorgt er weer voor dat je haar sneller vet wordt.

Probeer om vette haren te voorkomen zo min mogelijk stijltangen of föhns te gebruiken. Als je dan toch met deze tools aan de slag gaat, kom dan niet in de buurt van de haaraanzet. Daarnaast kun je ervoor kiezen om wat kouder te douchen maar daar moet je van houden!