Ken je klassiekers: alphabet necklace

Een ketting met je eerste letter, daar kun je twee dingen van denken. Óf je vindt het niets, omdat het je doet denken aan een ordinaire look, met hoog geblondeerd haar, fikse uitgroei en een super bruine huid uit een potje. Óf het doet je denken aan klassiekers uit de mode. Denk aan Carrie uit Sex and The City, die haar naamketting koesterde en deze gebruikte als talisman om weer samen te komen met Mr. Big. Of aan Old Céline, toen Phoebe Philo nog met de scepter zwaaide. We don’t even have to name it maar de alphabet necklace is een evergreen.

De sentimentele waarde van een alphabet necklace maakt het een bijzonder cadeau voor jezelf of voor iemand die je speciaal vindt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en ze blijven altijd mooi. Mijn favoriet op dit moment is de alphabet necklace van Charlotte Wooning, een Nederlandse ontwerpster die we eerder mochten interviewen. De ketting is hét cadeau waarmee je iemand iets geeft waardoor ze de hele dag glunderen. Altijd al zo geweest, het is een krachtig en blijvend sieraad. Al eeuwen… lees maar even mee:

necklace
Anne Boleyn
De ‘B’ hanger was het favoriete sieraad van Anne Boleyn en je ziet het regelmatig terugkeren in portretten die vandaag de dag nog te bewonderen zijn.

Meghan Markle
Liet via haar initial necklace aan de wereld weten dat ze officieel Prins Harry zijn grote liefde is. Met een ketting waarin de letters M en H zichtbaar zijn spreekt dit eigenlijk voor zich.

Carrie uit Sex and The City
– “No, I can’t have lost my Carrie name necklace.”
– “Was it insured?”
– “No, no, it’s not like that. It costs like nothing but it’s priceless. I’ve just had it forever.”
– “I lost my Carrie necklace and it’s gone and..I’ll never be able to replace it, and I got it at that street fair when we were all together, and… it just makes me so sad.”

Sex and the City, Season 6, episode 19, “An American Girl in Paris, Part Une”
Dit zijn de woorden die Carrie Bradshaw deelt als ze haar alphabet necklace verliest. Een klein sieraad maar het betekent de wereld!

old celine
Old Céline
Céline’s Letter Pendant Necklace is een herinnering in de post-Phoebe Philo wereld. Natuurlijk creëert Hedi Slimane ook slim een initial exemplaar maar deze kan lang niet tippen aan de Letter Pendant Necklace van Philo.

charlotte wooning
Charlotte Wooning
Modern, verkrijgbaar in goud, zilver of rose goud: de alphabet necklace. Dit exemplaar is op dit moment echt mijn favoriet en een must-have voor iedere powervrouw. De ketting staat voor jezelf, voor de mooie momenten in je leven en de herinneringen die je samen met het sieraad maakt.

Necklace alphabet, vanaf €83 Charlotte Wooning