Jouw mantra voor 2019 volgens je sterrenbeeld

Mantras worden al eeuwen gebruikt in verschillende religies om je innerlijke stem te laten spreken om te manifesteren wat jij wilt. Een mantra is een serie woorden of geluiden die je gebruikt tijdens je meditatie om patronen en gewoontes te doorbreken. Door woorden luid uit te spreken, manifesteer je wat je wilt in het leven. Mantras creëren zelfvertrouwen en empowerment.

Aan het begin van het nieuwe jaar heb je vaak intenties of voornemens en daarbij kan een mantra wel eens nuttig zijn. Dit zijn de mantras die het meest bij je passen gemasseerd op je sterrenbeeld.

Ram
I CONTROL MY INNER FLAME
Jij bent het type persoon die barstend van de oneindige energie door het leven gaat. Vooral in het begin van het jaar ben je niet te stoppen. Maar waar jouw momentum aan het begin van 2019 plaatsvindt, doe je er verstandig aan om je innerlijke vuur ook in de tweede helft van het jaar brandend te houden. Raak niet ontmoedigd maar voedt je innerlijke energie en laat dingen die je niet kunt controleren los.

Stier
I AM STRONG ENOUGH TO WITHSTAND ANY STORM
De stier is een aardteken en probeert geaard te blijven. Als stier ben je absoluut geen fan van verandering maar sorry lieve stier – bereid je voor op Uranus die de komende zeven jaar in jouw teken blijft staan en voor flink wat opschudding zorgt. Omarm het! Wees niet bang voor verandering, het leidt je naar een ongekende versie van jezelf. En zoals een oude eikenboom zorgen jouw wortels ervoor dat je elke storm doorstaat.

Tweeling
WHY NOT ME
De behoeftes van geliefden worden prioriteit in 2019, maar wanneer je jezelf verliest omdat je teveel bezig bent met zorgen, riskeer je het om niet gehoord te worden. Je cijfert je eigen behoeften weg. Het is tijd voor zelfreflectie: waarom jij niet? Daar is geen enkele reden toe! Het is tijd om in jouw kracht te komen en de wereld te bestuiven met jouw glitters.

Kreeft
I DESERVE TO RECEIVE THE LOVE I GIVE TO OTHERS
Kreeften zijn zorgzame sterrentekens, je spenderen veel van hun energie en eindeloze liefde aan anderen. Daar wordt je om geliefd maar in 2019 mag je best wat vaker aan jezelf denken. Je bent opgebrand, that’s it. Daarom moet je dit jaar gebruiken voor healing. Het wordt tijd dat de liefde die je aan anderen geeft in je eigen ziel stopt. Niet makkelijk maar honderd procent de moeite waard.

Leeuw
THE FIRE THAT BURNS WITHIN ME LIGHTS MY PATH.
2019 is het jaar van transformatie voor de leeuw. Tijd om je oude ‘ik’ en identiteit opzij te zetten voor een nieuwe rol, zelfs als je daardoor uit de spotlight verdwijnt. Je bent nooit bang voor verandering geweest maar zelf in de schaduw stappen is best eng. Vrees niet! Je innerlijke licht blijft schijnen en begeleid je richting een nieuwe fase in je leven.

Maagd
I RECEIVE ALL THAT I ASK FOR
Met dank aan Jupiter in boogschutter en Venus is het tijd om de verbinding met familie te hervinden. Weet waar je roots liggen, waar je ook heen mag gaan. Uiteindelijk heb je behoefte aan sterke liefdevolle familie banden en een plek die je ’thuis’ noemt. Ook al wordt daar niet altijd aan jouw behoefte voldaan. Breng verandering is deze situatie door vaker uit te spreken wat je wilt: mensen zullen je helpen net zoals jij hen helpt.

Weegschaal
I ATTRACT POSITIVE PEOPLE
Geef het toe weegschaal, je bent een chronische pleaser. Zelfs degene die jouw aandacht niet verdienen wil je ten koste wat het kost tevreden houden. Gelukkig is 2019 een jaar om mensen van je af te schudden die energie zuigen. Met twee volle manen in jouw teken tijdens de eerste helft van het jaar, is het verstandig om jouw vriendengroep onder de loep te nemen en om afscheid te nemen van giftige vrienden. Je voelt je stukken lichter nadien!

Schorpioen
MY VULNERABILITY IS MY STRENGTH
Je bent de meest mysterieuze persoon die veel mensen kennen en daar mag je trots op zijn. “Moeilijk om te lezen” wordt vaak over je gezegd en dit mag je normaal gesproken opvatten als een compliment. Toch word je in 2019 vaker richting de waarheid geduwd, dit is moeilijk want je laat nooit je ware aard zien. Hoe dan ook zal deze openheid je dichterbij geliefden brengen. Breek muren af en laat de liefde binnen.

Boogschutter
I HAVE MAGIC MOVING WITHIN ME
Dit is een groots jaar voor jou! Met Jupiter in jouw teken voel je je grootser dan het leven. Er is niets dat je niet kunt bereiken en jouw optimisme bereikt dit jaar z’n piek. Dit kan meteen je valkuil zijn: wees voorzichtig, word niet overmoedig. Neem soms een stap terug om jezelf en je innerlijke magie op te laden.

Steenbok
I HONOR MYSELF AND TRUST MY INTUITION
Soms voelt het alsof je de hele wereld op je schouders draagt. Je vindt het moeilijk om verantwoordlijkheden op te geven en tijd voor jezelf vrij te maken. Maar dit is belangrijk voor je mentale welzijn, soms moet je wat gewicht van je schouders halen. De workaholic die je bent moet tot bedaren komen en daardoor komt er meer ruimte voor intuïtie waardoor je betere keuzes kunt maken. Blijf loyaal aan jezelf!

Waterman
REBELLION TAKES DEDICATION
Je haat het om je aan regels te houden, dus met Saturnus en Pluto in de steenbok voel je je gelimiteerd en dit veroorzaakt spanning tussen jou en je naasten. Niet iedereen deelt jouw visie. Desalniettemin is het belangrijk om je eigen pad te blijven volgen en je te omringen met like-minded souls. Heb vertrouwen in je lot.

Vissen
I GROUND MYSELF IN AUTHENTICITY
Vissen zijn altijd authentiek maar met Neptunes in vis wordt het beeld van jezelf opeens onduidelijk. Niet alleen voor jezelf maar ook voor anderen. Dit leidt tot een kleine identiteitscrisis die je op kunt lossen met zelfreflectie. Neem steeds een stapje terug, realiseer wie je in het diepst van je ziel bent en blijf trouw aan deze persoon.