Je weet het al

Een deel van jezelf weet allang wat je nodig hebt, wat er komen gaat en hoe het verhaal eindigt.

Ergens diep weggegraven in het onderbewustzijn fluistert je innerlijke stem je steeds weer nieuwe inzichten in. Op sommige dagen beïnvloed dit letterlijk je gedrag.

Vaak zoeken we buiten onszelf naar antwoorden en negeren we de stem die je dagelijks hoort. Je hebt er geen vertrouwen in, je weet niet goed wat je er mee moet en het maakt je onzeker. Daarom zorgen we ervoor dat we het druk hebben met ongezond eten, overconsumptie van media, werk, sport of borrelen met vrienden. Alles om maar niet naar je innerlijke stem te hoeven luisteren. Ondertussen hebben we een intense behoefte aan een break, vakantie. Even he-le-maal niks.

Ik weet wat ik wil, wat ik moet doen om mijn doelen te bereiken en alsnog ben ik bang om het te doen. Iedereen heeft innerlijke helderheid maar maakt zich alsnog zorgen dat deze gedachten niet goed uitpakken. We zijn bang om te doen wat goed voor ons is.

Daarom is loslaten het enige medicijn. Loslaten dat je gelijk moet hebben. Loslaten dat dingen verkeerd uitpakken en vooral het loslaten van het dat je teleurgesteld kunt worden.

Onthoud dat we meevaren op de golven van het leven, dat je niks kunt controleren en dat je je eigen unieke identiteit niet mag verloochenen. Misschien weet je eigen other side al wat er komt en wat je diepste dromen zijn. Het is in ieder geval de moeite waard om uit te zoeken.