Je bent niet moe omdat je veel doet maar omdat je te weinig doet waar je hart ligt

Een ritje in de rollercoaster, ook wel het leven genoemd, kan je nogal uitputten. Het ene moment ben je high on life, de volgende minuut val je in een diep gat. Deze gekte, stress en onvoorspelbaarheid verstrooien je brein. Geestelijk is het dodelijk vermoeiend om constant weer in die achtbaan te stappen, om sprankjes hoop te verzamelen om deze vervolgens weer te verliezen. Soms is het enige wat helpt tegen onrust zoals in de ‘de goede oude tijd’: rust.

Op het moment dat de wekker gaat, voel jij je al niet best. Hopeloos. Dag in dag uit. Het onvermogen en gebrek aan kracht zorgen voor meer irritatie en spanning in je lijf. Je zou iets moeten doen, stappen nemen om er het beste van te maken maar het voelt veiliger om contact met de buitenwereld te vermijden. Ooit bruiste je van energie en greep je kansen aan, nu zijn kansen funest voor je brein want je moet kiezen. En kiezen was nog nooit zo moeilijk… je hebt er de energie niet voor. In feite blokkeer je en daarom verspil je veel kostbare tijd, you know en dat maakt het nóg erger! Deze tijd kun je beter spenderen om aan jezelf te werken.

Je motivatie is lager dan ooit
Wanneer je dag in dag uit iets doet waar je geen passie voor hebt, heeft dit invloed op je motivatie. Zelfs al spendeer je veel tijd aan je werk, het lijkt nog steeds alsof je niks voor elkaar krijgt. Terwijl je wél bezig bent. Je struggled om de motivatie te vinden die je nodig hebt, een bepaalde drive waardoor je voldoening uit je werk haalt. Inspiratie genoeg maar je kan er even niet bij. Probeer het ook niet te forceren, dat werkt niet. Neem even afstand! Motivatie komt vaak op onverwachtste momenten maar je moet er wel ruimte voor hebben in je hoofd. Als je constant aan het malen bent zijn het andere dingen die door je brein spoken.

Je ervaart meer angstaanvallen dan normaal gesproken
Als direct resultaat van je oververmoeidheid voel je je gestresster dan normaal het geval is. Angstaanvallen, hartkloppen of constante spierspanning zijn dagelijkse kost. Wees niet bang, het gaat voorbij. JE moet wel de wonden helen… spendeer meer tijd alleen om uit te vinden wat je wilt met je leven.

Onbelangrijke dingen maken je overstuur
Doordat je extra gevoelig bent, voel je dingen veel intenser dan normaal gesproken. Tranen liggen op de loer en zelfs een volle prullenbak kan de druppel zijn om in huilen uit te barsten. Laat jezelf niet zo lijden! Probeer, hoe moeilijk ook, de dingen niet negatief te bekijken. Niet alles is zwaar en somber.

Last van bovenstaande verschijnselen? Dan is het tijd om actie te ondernemen… lastig want ja: je bent al zo vermoeid. Als je zo doorgaat wordt het nóg erger, kun je je dat voorstellen. Probeer op een rij te zetten wat zoveel energie kost. Wil je teveel tegelijk? Focus je op één ding tegelijk. Mensen zijn niet gemaakt om te multitasken en dat doen we toch al zo veel (vooral met de moderne technologie). Doe hetgeen waar je echt blij van wordt! Je baan hoeft niet je passie te zijn maar het moet geen energie kosten. Net als alle andere dingen in het leven… zoek iets wat bij je past. Waar je gelukkig van wordt… en streef geen idealen na die interessant of ambitieus lijken. Niet iedereen heeft dezelfde skills en karaktereigenschappen. Denk daar aan als je op zoek gaat naar verandering!