Dit is waarom jij jouw volgende vakantie op een boerderij moet vertoeven

Het is niet zo gek dat we steeds vaker verlangen naar rust tijdens onze vakanties. De meeste mensen leven in stedelijk gebied en worden overprikkeld door factoren van buitenaf. In onze stressvolle levens krijgen we steeds meer behoefte aan rust, natuur, eenvoud en frisse lucht.

Na lange dagen op kantoor, uren staren naar een beeldscherm of ellenlange reistijden in het verkeer wil je maar één ding: ruimte! Voelbaar contact met de natuur. Terug naar de basis van het leven. Natuurlijk zit reizen ook in de mens geworteld, maar hoe reislustig je ook bent, soms heb je meer behoefte aan tijd dichter bij huis. Een vakantie op een boerderij.

Wanneer heb jij voor het laatst met jouw handen in de modder gewroed? Of een verse aardbei geplukt? Of naar de dieren gekeken? Précies. Lang geleden. Waarschijnlijk in jouw kindertijd en dat is zonde! Niet alleen kinderen kunnen zich verbazen over de natuur of uren staren naar het gedrag van dieren, het is ook een prima oplossing om tot rust te komen voor volwassenen. Vooral als je veel stress ervaart kan het helpen om je een paar dagen terug te trekken op een boerderij.

Minder zorgen en het échte leven
Op de boerderij heb je minder zorgen over dingen waar je in het dagelijks leven mee te maken krijgt. Als jij aan het hooien bent, is er geen tijd om Social Media te checken. En terwijl jij een kalfje de fles geeft, denk jij echt niet aan successen in de toekomst. Je ziet het al aankomen: werken op een boerderij laat je landen in het NU. Je leeft in het moment en daardoor maak je je minder druk over het verleden óf de toekomst.

Bovendien voel je je, als je een langere tijd op één boerderij verblijft, minder een toerist. Je vertoeft op één plek, bent niet contant aan het zoeken naar dingen die je nog moet zien en voelt je op een gegeven moment zelfs thuis. Daardoor bleef je een plek intenser. Agritoerisme zorgt ook voor een diepere connectie met de natuur. Hierdoor wordt je je bewuster van wat je consumeert en waar het vandaan komt. Of je nu een voorkeur hebt voor vegetarisch of vlees, op een boerderij vind je het beste van alles! Je realiseert je weer waar alles vandaan komt, waar onze roots liggen. Opeens doet al het andere er niet toe.