Dit is waarom je links óf rechtshandig bent

Waarom is iemand links óf rechtshandig? Tot op heden was dit een groot mysterie. We weten dat genen een rol spelen maar dankzij onderzoek door experts van de Ruhr Universiteit in Bochum (Duitsland) zijn er nog wat feiten aan het licht gekomen.

Volgens het onderzoek vormt ons onderbewustzijn de voorkeur voor links of rechts ongeveer wanneer je als foetus acht weken bent.. niet groter dan een aardbei. In week 13 kun je met behulp van ultrasounds al ontdekken of de baby graag op z’n duim zuigt en welke hand dominanter is. Dit wordt niet bepaald door het brein maar door de ruggengraat. Het brein geeft signalen af maar de ruggengraat bepaald waar deze signalen uiteindelijk belanden. Hierdoor is en handelt een mens nóóit symmetrisch! Want ook al ontstaan ideeën en gedachten in het brein, de ruggengraat bepaald deels wat hiermee gebeurt! Interessant…

Interesting. So it’s all in the spinal cord. Now we just need to find out why so many more people are right-handed as opposed to left-handed, but we’ll save that science lesson for another day.