Het is officieel: je draagt je hele leven al de verkeerde schoenmaat

Ook altijd aan het klagen over zere voeten en akelige schoenen? Heb je er dan ooit over nagedacht dat je misschien de verkeerde maat koopt?

Volgens een nieuwe studie, hebben we pijn in onze voeten omdat bijna de helft van alle (Britse) vrouwen de verkeerde maat draagt. Dit wetende voel je je best een beetje dom is het niet?

Volgens de Wall Street Journal, laat een studie uitgevoerd door The College Of Podiatry, zien dat bijna de helft van de vrouwen te krappe schoenen draagt. Even voor de duidelijkheid: er deden tweeduizend volwassenen mee! Best wat. En al die dames met te klein schoeisel hebben last van eksterogen, blaren en overtollig eelt. Getsie.

Hoe komt dat zo?
Nu vraag je je vast af: hoe komt het dat we massaal te kleine schoenen dragen. Dit kan te maken hebben met de populariteit van online shoppen waarbij je geen kans krijgt om de schoen écht te passen. De maat bestel je omdat je weet dat je deze normaal gesproken ook draagt maar iedere schoen heeft een andere pasvorm. Vrouwen houden nu eenmaal van afwisseling dus de kans dat ze altijd maar hetzelfde paar bestellen is vrij klein. De ene 38 is de andere niet en de kans dat die pump dan een keer niet lekker zit is vrij groot. Dus dat.