Dit is hét grote verschil tussen katten en hondenmensen

Het is een van de eeuwenoude vragen die iedereen wel eens te horen krijgt: ben jij een katten- of een hondenmens? En zelfs als je van dieren in het algemeen houdt, komt er vaak toch een bepaalde voorkeur naar boven.

Het ene huisdier boven het andere soort verkiezen verraad iets over jouw persoonlijkheid en de keuzes in jouw leven. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen honden liefhebbers en katten fans. Onlangs is er onderzoek gedaan door Mars Petcare en meer dan 1000 hondenmensen en 1000 kattenmensen deden mee, een flink aantal waardoor de resultaten geloofwaardiger zijn.

Uit de enquête bleek dat honden liefhebbers het beter doen op financieel gebied, ze hebben gemiddeld een hoger inkomen. Katten liefhebbers zijn creatiever, spiritueler en besteden meer tijd en aandacht aan zelfverrijking door te kijken en te luisteren. Mensen die van honden houden zijn over het algemeen actiever, reislustiger en sportiever.

Maar, wat je voorkeur ook mag zijn, de algemene conclusie luidt: het hebben van een huisdier speelt een belangrijke emotionele rol in jouw leven. Of je nu liever fitness goals achterna jaagt met extra motivatie door jouw hond of spiritueel diepgang zoekt met een beetje hulp van jouw kat, de voordelen van een huisdier moet je niet onderschatten.