Huh? Naalden in je gezicht gaan acne en littekens tegen

Acne is niet bepaalde de grootste vriend van de vrouw. Littekens evenmin. De vrouw loopt nog liever met een zak over haar hoofd, dan dat ze met een gezicht vol pukkels de buitenwereld moet betreden. Wel bestaan er een hoop ’tegenmiddelen’, maar die zijn meestal erg kostbaar. Gelukkig is daar de Derma Roller.

Lees ook: Jong bloed is de sleutel voor eeuwige jeugd

De Derma Roller (micronaald roller) bevat duizenden kleine naaldjes die je zachtjes over je gezicht moet laten rollen. Nu krijgen wij het op de redactie niet bepaald warm van deze omschrijving, maar goed. Het schijnt te helpen, dus zijn we nieuwsgierig.

Naast littekens en acne schijnt het prikkelende wieltje ook striae, rimpels en zelfs haaruitval (!) tegen te gaan. Daarnaast bevordert het de collageen aanmaak, waardoor je een strakkere huid krijgt. Klinkt goed! Maar, toch mogen we – zelfs gezien de prijs (€29,89) – niet té hard van stapel lopen. De Derma Roller is namelijk niet zomaar een beauty tool. Het apparaat is niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid en kan – indien je de roller verkeerd gebruikt – zelfs de huid beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat je de roller alleen gebruikt als je géén last hebt van heftige acne. Doe je dit wel, dan zal de acne alleen maar erger worden. Hell no!

Om narigheden te voorkomen, is het belangrijk dat je – voordat je het product gebruikt –  eerst goed nagaat of dit wel écht iets voor jou is. Daarnaast is het belangrijk dat je de roller niet aan anderen uitleent en dat je ‘m – voor ieder gebruikt – goed ontsmet met ontsmettingsalcohol en was met vloeibare zeep. Daarnaast is het belangrijk om je gezicht in vijf delen op te delen (voorhoofd, linker- en rechterwang, neus en kin). Werk daarnaast van buiten naar binnen en druk niet té hard met het wieltje op de huid.

Zodra je klaar bent met het ‘rollen’ van je gezicht, moet je de huid 10 tot 15 minuten laten rusten. Daarna is het belangrijk dat je – voor het herstellen van de huid – een vochtinbrengende crème aanbrengt. Daarnaast is het belangrijk dat je de roller niet té vaak gebruikt. Om te beginnen is het belangrijk om minstens twee weken ‘pauze’ te nemen, voordat je de roller opnieuw gaat gebruiken. Ook mag je het apparaat maximaal eens per week gebruiken.

Kun je na deze ‘bangmakerij’ alsnog niet wachten om de Derma Roller zelf te proberen? Bestel ‘m dan hier.

Lees ook: Creepy video: zo ziet een ’thread lifting’ eruit

Foto via