Deze tekenen wijzen erop dat jij toch niet zo monogaam bent

Vreemdgaan? Nóóit. Dat riep je tenminste… inmiddels ben je hier niet meer zo zeker van. Betekent dit dat je niet meer van je parter houdt? Absoluut niet. Sterker nog: jouw lief is je alles, je kunt geen dag zonder elkaar maar toch kriebelt er iets in jouw buik.

En niet alleen in die van jou. Volgens dit onderzoek gaat 40 tot 60 procent van de getrouwde stellen wel eens vreemd. Dit zijn forse getallen. Het gebeurt veel, dat vreemdgaan. Vaak heeft dit niet eens zoveel met seks te maken, eerder met verlangen. We zijn gewend om alles uit het leven te halen, en daar hoort zo nu en dan een avontuurtje bij. Je wilt je gewild voelen, sexy en onweerstaanbaar. Verleiden en verleid worden. Dat is waar het spel om draait en het wordt extra gevaarlijk als:

Je leeftijd eindigt op een negen
Snap jij het? Negenentwintig, negenendertig, negenveertig… dit zijn allemaal tricky leeftijden waarin mensen extra behoefte hebt om buiten de deur te snoepen. Je gaat gevoelsmatig een nieuwe fase in, bereikt een mijlpaal en wilt voor die tijd alles eruit halen wat erin zit.

Je liegt iets té gemakkelijk
Het gaat hier niet om een leugentje om bestwil, nee je verzwijgt belangrijke zaken voor je partner. Dit is ten alle tijde not done. Een relatie is gebaseerd op vertrouwen en zelfs als je behoefte hebt aan dingen waarvan je weet dat de ander het er niet mee eens zal zijn, blijf je eerlijk. Punt.

Je staat aan…
Overal waar je komt, vang je blikken van het andere geslacht. Je weet het en you love it. Stiekem ben je namelijk best een beetje aandachtsgeil en bij gebrek aan aandacht zorg jij er wel voor dat je de aandacht trekt.

Die ene persoon heeft je speciale aandacht
Fantaseer jij regelmatig over een uit de hand gelopen werkborrel waarna je zoenend eindigt met die lekkere collega in een hoekje? Hmmmm… dan is het verstandig om die eerstvolgende borrel juist te skippen. Je weet nu al wat er gaat gebeuren als de chemie die jij voelt wederzijds is.

Stiekem fantaseer jij regelmatig over een triootje
Ja. Je bent zelfs in staat om de liefde van je leven te delen met een ander… je gunt jezelf die vrijheid en hem of haar daarom ook.

Je ziet vreemdgaan niet als vreemdgaan
Dus lieg je er ook niet over. Je bent van mening dat je elkaar liefhebt en niet bezit, je gunt elkaar alles, zelfs als je daar zelf soms geen onderdeel van bent. Dit betekent wel dat jullie open zijn en beide vrij om te doen wat je wilt. Alleen dan werkt een vrije relatie.

Jouw partner kan jou niet meer bekoren
Tegenwoordig irriteer jij je aan alles wat hij of zij doet en die irritaties suggereren dat er iets niet goed zit in jullie relatie. Als je alleen maar dingen ziet die je storen, wordt het serieus tijd om je relatie te overdenken. Niemand is perfect. Maar als je elkaar niet meer kunt waarderen, dan houdt het op.

Lees ook: iedereen heeft aanleg om vreemd te gaan.