Weg van de massa: hideaway plekken in Amsterdam

In de zomer, wanneer het hoogseizoen is, kan het best crowded worden in de stad. Wie deze drukte wil vermijden, wil weten waar de onontdekte plekjes zijn. Hideaway plekken in Amsterdam en omstreken waar het goed toeven is, maar zonder invechten voor een plekje. 

Want soms heb je behoefte aan een wat intiemere setting voor ultiem genot.

101 Gowrie

Knus en kleinschalig is Gowrie zeker, maar de indruk die je krijgt van de haute cuisine is groot. Op de menukaart vind je verfijnde gerechten met Japanse invloeden. Alle gerechten zijn spannend, verassend en toch exact datgene wat je op je bord wilt hebben. Al wist je dat van tevoren zelf nog niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 101 Gowrie (@101gowrie)

Gowrie, Govert Flinckstraat 326HS, Amsterdam

Fitz bar Amsterdam

Fitz is de bar van Pillows Grand Boutique hotel Maurits at the Park. Een vijf sterren hotel met een verfijnd restaurant en dus een cocktailbar. Met dakterras. In de zomer kun je je namelijk terugtrekken bij Fitz’s on the Roof. Tot 31 juli kun je er trouwens terecht voor cocktails met Roku Gin. Echt een zaligheid waarbij je karakteristieke Japanse ingrediënten als yuzu, bloesem en sanshō-peper door de traditionele ginsmaak heen proeft.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fitz’s Bar (@fitzsbaramsterdam)

Roku Gin @ Fitz’s Bar
Wanneer: tot en met 31 juli 2023
Hoe laat: maandag t/m donderdag van 17.00 tot 00.00 uur en vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur.

Fitz bar Amsterdam Mauritskade 61, 1092 AD Amsterdam

Até

Dit verborgen restaurant in hotel The Dylan in Amsterdam is echt verborgen en intiem. Até is een Chef’s Table met maar zes plaatsen. Terwijl het tasting menu bereid wordt, vertelt chef Filip over zijn inspiratie voor de gerechten en ingrediënten. Gedurende de avond laat hij zijn gasten kennismaken met invloeden uit veelgeprezen keukens aan de hand van intrigerende verhalen en culinaire reizen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door até (@ate_amsterdam)

Até, Hotel The Dylan Amsterdam 

KID Amsterdam

KID blijft een mysterie in de Amsterdamse food scene. Wederom is het een intiem restaurant met weinig poespas en een minimalistische website. Wat we wel weten? Dat je er fingerlicking kip op brioche in een Oosters jasje eet vergezeld door een Japanse whiskey. Het schijnt een food orgasm op te leveren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KID (@kidamsterdam)

KID Amsterdam, Ruysdaelkade 251, Amsterdam

De Vergulden Eenhoorn

Al jaren verscholen in Amsterdam Oost: De Vergulden Eenhoorn. Rustig is het daarom zeker niet, alleen waan je je wel in een andere wereld in de stad. De boerderij middenin Amsterdam biedt veel buiten zitplaatsen en schaduwplekken. Ideaal vinden wij.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vergulden Eenhoorn (@verguldeneenhoorn)

Vergulden Eenhoorn, Ringdijk 58, Amsterdam

Lees ook: LuminAir in Amsterdam is de nieuwste rooftopbar!