Hét duurzame alternatief voor de party dress

December is een maand vol partijtjes en een feestelijke outfit is op z’n plaats. Ook dit jaar kunnen we niet wachten om iets nieuws aan te schaffen om in te schitteren. Maar ik heb mezelf ook voorgenomen om te consuminderen. Minder kopen om ruimte te creëren voor andere dingen die er écht toe doen. Toch gun ik mezelf een kerstjurk maar dan wel een duurzaam exemplaar.

Tweedehands
Regelmatig speur ik op websites voor tweedehands kleding naar designerjurken in mijn maat. Soms met succes! Onlangs vond ik een prachtige bloemenjurk van & Other Stories voor weinig geld. Dit soort dingen, daar wordt ik blij van.

Duurzame merken
Gelukkig zijn er steeds meer merken die eco en fair produceren. Geen fast fashion maar duurzaam design waarbij sustainable materialen en een eerlijke manier van produceren centraal staan. Het werd hoogtijd dat merken meer verantwoordelijkheid nemen en laten zien dat sustainable hetzelfde is als BEELDSCHOON!
armed angels
Is het geen plaatje? Rode lippenstift, rode pumps en je bent good to go!
Jurk van organic cotton, €89,90 Armed Angels

jumpsuit
Wie zegt dat je je in een jurk moet hijsen om als een elegante verschijning voor de dag te komen? Deze jumpsuit is mega sexy met een stel torenhoge hakken en rode lippen.
Zwarte jumpsuit, €119,95 Miss Green
tas
Je hebt een tas nodig. Punt. Deze van Denise Roobol geeft jouw outfit extra jeu!
Nude bag, €139,95 Denise Roobol via Verse
stella mccartney
Een stel goede pumps zijn een must in jouw kast. Nu denk je: doe maar duur met je Stella McCartney, maar deze beauties zijn kwalitatief stukken beter dan vijf paar schoenen die je elders koopt. En wie heeft meerdere paren nodig als je deze bezit? Just saying!
Zwarte slingbacks, €520 Stella McCartney

oorbellen
Maak je look af met een bijzonder doch subtiel sieraad, een exemplaar dat je iedere dag kunt dragen. Deze ketting is van de Nederlandse ontwerper Charlotte Wooning die we een tijd geleden mochten interviewen. Haar ontwerpen zijn stuk voor stuk beeldig!
Oorbellen, €148 Charlotte Wooning