Feng shui met bloemen

In onze – nogal – drukke levens zijn we alsmaar aan het rennen en staan we bijna nooit stil. Zelfs het uurtje yoga gaat er haastig aan toe. Je komt op het nippertje binnen stormen en na de les haast jij je weer richting de volgende afspraak. Logisch dat we ontaarden. Breng daarom meer balans in je leven met bloemen.

Aromatherapie: wat is het en hoe doe je het?

Je hoort het goed: bloemen. Nu waren wij sowieso al fan van een flinke bos, tegenwoordig is deze bos een must-have. Want de bloemen die jij van de markt plukt hebben flink wat in hun mars. Mits je de juiste bloemen kiest zul je de positieve invloed op de omgeving al snel merken. De chi (levensenergie) stroomt de ruimte in! Intuïtie is een goede raadgever als je voor de bloemenkraam staat maar je kunt ook voor een van de volgende bloemen kiezen:

Tip: het werkt alleen met verse bloemen. Zodra de bloemen verwelken moet je ze uit de weg ruimen, dan is alle levensenergie eruit.

Chrysanten
Gouden chrysanten staan voor rijkdom, welvaart, optimisme en hoop. Ze zijn niet echt goud, maar geel van kleur. De gele chrysant was de eerste van zijn soort die in Europa terecht kwam en kreeg meteen de bijnaam ‘de gouden bloem’.

Plantjes op je hoofd: dit is de nieuwste bizarre haartrend in China!

Pioenrozen
Lichtroze en lichtgele pioenrozen trekken liefde aan, grijp die kans als jij een hele leuke date op bezoek krijgt! Een intens rode pioenroos blaast je relatie of seksleven nieuw leven in. Kijk, daar fleurt een mens van op.

Magnolias en lelies
Witte magnolias en lelies zijn de beste bloemen om mee te nemen op ziekenbezoek.

Rozen
Rode rozen staan uiteraard voor de liefde, roze rozen voor nieuwe liefde en verlangen, geel voor vriendschap en kracht en wit voor zuiverheid en onschuld. Weet je dat ook weer.

Lotus
De lotus is een krachtige bloem en staat voor innerlijke groei en verbinding met het universum. De lotus symboliseert ‘groei naar verlichting’ omdat deze zelf ook naar het licht toe groeit.

Narcissen
Verhuisd? De gele narcis staat voor nieuw leven. Het begin van het nieuwe jaar is trouwens ook een mooi moment om narcissen in huis te nemen.