Fantaseer en spreek je wensen uit

Fantaseren, dromen en wensen uitspreken: wat mij betreft de manier om het leven te laten slagen. Noem het wishful thinking of manifesteren, ik zweer erbij. Ooit zei een vriend tegen mij: “jij bereikt precies wat Deepack Chopra mij tijdens een podcast vertelt”. “Hetgeen zich manifesteert op je pad, wordt geleid door de intentie die je hebt. Een intentie komt vanuit je hart, vanuit de diepste wensen die je voor jezelf en de wereld hebt. Bewust leven in dit moment en jezelf herinneren aan deze intenties is genoeg om te bereiken wat je wilt” Mijn vriend weet dat ik precies ben waar ik wil zijn, veel dingen lukken in mijn leven en dat heeft te maken met mijn wensen die ik durf uit te spreken.

Dit wordt niet door iedereen gewaardeerd, sterker nog: de meeste mensen denken dat er soms eens steekje los zit. Regelmatig hoor ik: “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” of “wees eens tevreden met wat je hebt”. Tevreden, dat ben ik zeker. Dat ik veel droom betekent niet dat ik enorm teleurgesteld zal zijn als dingen niet lopen zoals verwacht. Daar ben ik totaal op voorbereid. Je hebt niet alles zelf in de hand, daar ben ik me maar al te goed bewust van. Sommige dingen in het leven mislukken of overkomen je. Zoals het verliezen van mijn vader. Het mislukken van een intense samenwerking. Deze tegenslagen hebben een grote impact maar dat houdt mij niet tegen om te blijven wensen. Leven met intenties is voor mij de meest bewuste manier van leven. Door de intenties ben ik elke dag bewust bezig met de doelen die ik wil bereiken en de keuzes die ik daarvoor maak.

Vroeger wist ik al dat ik niet in de grote stad wilde wonen. Ik kom uit een klein dorp in Brabant en ben voor mijn studie naar Amsterdam verhuist. De tijd van mijn leven, ik had het voor geen goud willen missen maar ik wist: I’m not here to stay. Eigenlijk wist ik ergens al dat ik ooit naar het Gooi zou verhuizen omdat ik me daar senang voel. Dichtbij Amsterdam maar ver genoeg er vandaan, in de natuur. Als ik deze wens nooit had uitgesproken, was mijn man nooit mee naar het Gooi verhuist. Het feit dat mijn man en ik samen zijn komt ook niet omdat ik stilzwijgend heb zitten afwachten totdat hij een keer voor mij viel. Ik ben altijd eerlijk geweest over mijn liefde voor hem, zelfs toen hij er niet hetzelfde over dacht. Kon mijn het schelen dat iedereen me voor gek verklaarde. Hetzelfde geldt voor het beginnen van een eigen magazine: dit wilde ik dolgraag als kind, wist ik veel dat het jaren later zo ver zou zijn. Uitsprekend dus wat je wilt. Daardoor heb ik de mooiste reizen voor mijn studie en werk mogen maken, woon ik in een droomhuis en heb ik precies de mensen om me heen die ik lief vindt. Zelfs de kleine onbenullige dingen zoals een paar gloednieuwe designerpumps krijg je eerder als je gewoon zegt dat je ze wenst. Wie zwijgt stemt toe met de intenties van een ander. De kans is stukken groter dat je een broodmachine krijgt wanneer je je mond houdt over je schoenenfetish.

Lees ook: het interview met de KNAPPE Lindsay van der Looij die bouwt aan een imperium